ZILELE FILMULUI DIGITAL FRANCOFON

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Francofoniei, Asociaţia Kinofest şi Biblioteca Metropolitană Bucureşti organizează un eveniment special dedicat cinefililor – Zilele filmului digital francofon.

Proiecţiile vor avea loc la sediul central al Bibiotecii Metropolitane Bucureşti (str. Tache Ionescu nr. 4), în zilele de 24 şi 25 martie, între orele 17:00 şi 19:00, şi la Eurocinema Tinerimea Română (str. Gutenberg nr. 19), pe 26 martie, în intervalul 18:00 – 20:00. În cadrul manifestării vor fi prezentate publicului o serie de scurt metraje digitale recente, realizate în Canada, Franţa, Eleveţia, România, Bulgaria, Grecia, Polonia, Ucraina, Serbia, Tailanda, Liban, Belgia, ţări aflate în spaţiul cultural al francofoniei.

Selecţia va cuprinde filme excepţionale de ficţiune şi animatie premiate în cele mai importante festivaluri de pe glob. Sunt filme diverse ca gen, de la comedii la videoclipuri, de la filme experimentale la ficţiune, care ilustrează ultimele tendinţe din domeniu.

Filmul digital este cel mai prolific şi inovator curent la nivel mondial, îmbinând filmul clasic, trailerul de cinema, videoclipul, producţia publicitară, filmul scurt de animaţie.

Filmele prezentate fac parte din selecţia oficială a Festivalului Internaţional de Film Digital Kinofest. La fiecare ediţie, filmele venite din statele francofone au avut o pondere importantă, atat ca număr, cât şi ca standard de calitate.

Intrarea este liberă.

Sponsor al evenimentului: APANOVA Bucureşti.

Parteneri media:

Port.ro / Cinefan.ro / Modernism.ro / Cinemarx.ro