CURSURI DE INIŢIERE ÎN ISTORIA ARTEI la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti

Asociatia ELITE ART Club UNESCO şi Elite Art Gallery vă invită să participaţi la cursurile de iniţiere în istoria artei, suţinute de Mihai Plămădeală, istoric şi teoretician de artă:

Nudul între Antichitate şi Impresionism, sâmbătă, 12 martie, ora 10:30.
Corpul uman în Modernism şi Postmodernism, joi,17 martie, ora 18:30.

Prin “Nudul între Antichitate şi Impresionism” şi “Corpul uman în Modernism şi Postmodernism”, Elite Art Gallery deschide o serie de cursuri (pentru adulţi) de iniţiere în istoria artei. Faptul de a alege drept subiect omul nu este întâmplător.

Se doreşte crearea unei punţi de legătură între organizatori şi participanţi, pornind de la o temă deopotrivă apreciată de artişti şi public în toate timpurile.

Metoda de lucru este comparată, criteriul cronologic trecând în plan secund. În paralel cu aspectele care ţin de iconologie, iconografie, tehnică, istorie sau comentarii plastice, cursurile includ o componentă antropologică.Mentalitate, cultura şi civilizaţia fiecărei perioade reprezintă chei de lectură pentru descifrarea operei sau obiectului de artă,

Studiile de caz – exemplare – în relaţie cu bibliografia pusă la dispoziţia cursanţilor se doresc a fi doar începutul / iniţierea într-un vast domeniu de cunoaştere. Cei care încă nu s-au familiarizat cu această disciplină, se vor bucura cu siguranţă de noile informaţii dobândite.

Cursurile se vor desfăşura la Galeriile de Artă ale Municipiului Bucureşti, din str. Academiei nr.15, sector 1 şi se adresează tuturor iubitorilor de artă.

Vă puteţi înscrie telefonic, la 0748 100 280 sau prin e-mail: info@eliteart.org şi [email protected]

Durata curs: 2 ore
Date limita de inscriere:
-vineri, 11 martie, pentru cursul Nudul între Antichitate şi Impresionism
-miercuri, 16 martie, pentru cursul Corpul uman în Modernism şi Postmodernism
Taxa curs: 50 lei (cuprinde participarea la curs, suportul de curs, caiet de curs).

PARTENERI MEDIA: 7Seri, Modernism, Observatorul Cultural, Radio Romania Cultural, Vernisaje

ELITE ART Club UNESCO este o asociație culturală fără scop patrimonial, implicată în organizarea şi promovarea unor ample proiecte, al căror scop principal este de a aduce în prin plan adevăratele valori ale artei contemporane românești şi de a educa publicul în spiritul recunoaşterii şi aprecierii lor.

ELITE ART Club UNESCO se adresează atât publicului iubitor de frumos, cât şi profesioniştilor
din mediul cultural şi este orientată spre valorile de excelenţă şi profesionalism.

www.eliteart-gallery.com