Expozitia organizata de Galeria ANA este o ocazie unica de a ne reintalni cu arta marelui pictor Catul Bogdan.

Nascut in 1897, in Colmar-Franta, ca fiu al academicianului Gheorghe Bogdan-Duica si al sotiei sale de origine alsaciana, Catul Bogdan a debutat la Bucuresti, in 1919, cu o expozitie la Ateneul Roman, impreuna cu arhitectul Horia Creanga, apoi a plecat la Paris, la Ecole nationale Superiore de Beaux-Arts, unde a studiar cu profesorul Ernest Laurent.

Din 1929 isi incepe activitatea didactica la Scoala de Arte Frumoase din Cluj, in 1933 se muta la Timisoara, prin transferul scolii, si revine la Cluj in 1949. In 1951 vine la Bucuresti, ca profesor la Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”.

Ne-a parasit la 5 februarie 1978, lasandu-ne generatii de artisti care s-au impus in intreaga lume si care ii cinstesc memoria dar si o insemnata opera artistica, vizibila mai mult in marile muzee de arta.

Pe piata de arta din Romania se afla putine dintre creatiile maestrului iar expozitia de la galeria ANA ofera o remarcabila ocazie de a redescoperi opera lui Catul Bogdan si de a intra in posesia unor lucrari de o valoare exceptionala si cu o origine certa. In preziua vernisajului, doua lucrari desoebite realizate de Catul Bogdan au aparut in licitatia organizata de Galeria QUADRO de la Cluj.

Expozitia CATUL BOGDAN. Pictura.Grafica este deschisa in perioada decembrie 2010 – ianuarie 2011.

Galeria ANA

str. Emil Pangratti nr. 25
(peste drum de intrarea TVR)
Bucureşti