Vineri, 10 decembrie 2010, ora 18:00, Asociatia „Bucurestiul meu drag” va organiza evenimentul „Fotocronica-discutii despre fotografia secolului XX”, la Muzeul Municipiului Bucuresti.


Fotocronica este un proiect al Asociatiei „Bucurestiul meu drag”, este o cronica a fotografiei romanesti de ieri si de azi.

La prima intalnire vom discuta despre evolutia aparatelor foto pe film si despre fotografia romaneasca de dinainte de 1989.

Cuprinsul conferintelor din data de 10 decembrie 2010:

I „Despre aparatele fotografice pe film, de ieri si de azi”
Invitat: Dinu Lazar

II „Aurel Mihailopol (7 iulie 1928 – 5 decembrie 1982) – creatorul poemelor optice”

II „Cum era sa fi fotograf inainte de 1989”
Invitati: Francis Vaida si Jean Vasilescu

Fotocronica reprezinta un indemn la cunoasterea istoriei fotografiei romanesti. Avem un trecut de care trebuie sa fim mandri, pe care trebuie sa-l cunoastem si sa il apreciem asa cum trebuie.

Numarul de locuri la conferinta este limitat, cei care vor sa partice sunt rugati sa trimita un email, cu subiectul: „Fotocronica” la adresa de email: [email protected],  termenul limita de inscriere este pana la data de: 8 decembrie 2010.
Au prioritate membrii activi ai Asociatiei Bucurestiul meu drag.

Evenimentul „Fotocronica” este posibil datorita inimosilor Dinu Lazar, Francis Vaida, Jean Vasilescu, Dragos Valceanu, Viorel Capruciu cat si partenerilor nostri Muzeul Municipiului Bucuresti, Digital IT Consulting si Hostway. Parteneri media: Radio Romania International si Radio Romania Cultural.

Cine are este invitat sa isi aduca aparatele foto cu film.

Pentru mai multe informatii:
Andrei Bîrsan | Presedinte
[email protected]
0743.076.255

Elena Pelmus | Comunicator
[email protected]