Centrul Naţional al Dansului Bucureşti vă invită pe 23 noiembrie la o nouă reprezentaţie a spectacolului „Pretend we make you happy“, cel mai recent spectacol creat de Andreea Novac.

23 noiembrie, ora 19.00, Sala Rondă

Pretend we make you happy*

Direcţie artistica: Andreea Novac

Coregrafie şi interpretare: Ştefan Lupu, Alin State, Istvan Teglas

O producţie CNDB

Cu sprijinul Fabrica de Pensule Cluj şi Sorin Romanescu

*Spectacol nerecomandat copiilor

Ce este fizicalitatea şi ce forme poate ea lua? Ce tip de interactivitate apare atunci cînd se produce, dacă se produce, un transfer kinestezic între interpreti şi public?

<Pornind de la cele patru „body genres“ – comedie, drama, erotica şi horror – genuri care, cel putin teoretic, creează în corpul celui care trăieşte situaţia, ori în al celui care priveşte situaţia, fiori, excitaţie sau plăcere – am cautat modalităţi de a stimula kinestezic spectactorul, construind pe referinţe cinematografice.

„Pretend we make you happy“ vă propune un corp care apare din viteză, pulsaţie şi culoare. Recomandarea mea este să căutaţi în acest spectacol doar momentul prezent. >

Andreea Novac

Preţul unui bilet este de 15 lei/ 10 lei redus.

Rezervări se pot face la adresa [email protected]

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza Arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, Modernism.ro, HipMag.ro, ARTBoom.ro, ArtClue, Neaparat.ro, Infodance.ro, Youmago.ro

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB) găzduieşte duminică, 21 noiembrie, piesa de teatru “Ich clown” – de Sorin Poama şi Vera Ion, prima producţie a platformei “Scrie despre tine”.

Autorii textului “Ich clown” au ales să îşi scrie şi apoi să îşi joace propria poveste pornind de la o situaţie cu care au fost confruntaţi în decizia de a pleca din România.

Adi e un tânăr actor român fără job, bani sau proiecte pentru viitor. Traiește într-o fostă agenție imobiliară, inchiriată în București. După ce prietena lui îl părăsește pentru că nu are “nimic sigur”, Adi se decide să facă ceva pentru a-și schimba viața. Împreună cu prietenii săi William și Dragoș, face un plan de a pleca prin Europa, îmbrăcați toți trei în clowni.

Spectacolul “Ich clown” este primul eveniment din cadrul platformei “Scrie despre tine” şi va funcţiona ca un exemplu al metodei pe care vrem să lucrăm – pornind de la povesti reale,  documentând vieţi ale oamenilor din România anului 2010.

Duminică după spectacol, vom lua legatura pentru a programa atelierul “Scrie despre tine”- pentru că vrem să oferim un cadru normal şi relaxat în care oamenii să îşi poată povesti experienţele. Pentru că vrem să învăţăm unii de la alţii şi să ne dezvoltăm împreună capacitatea de a articula şi reprezenta texte despre lumea în care trăim.

http://ichclown.wordpress.com/

21 noiembrie, ora 19.00, Sala Rondă

Ich Clown
De: Sorin Poama şi Vera Ion
Regia: Vera Ion
Cu: Sorin Poama, Andrei Serban, Alex Potocean, Ilinca Harnut, Iulia Verdes, Vera Ion
Participare video: Victoria Cocias
Scenografie/Multimedia/Costume: Andrei Ioniţă, Tania Cucoreanu, Antonela Vulpe

Parteneri: MNAC, tangaProject
Parteneri media: Veioza Arte