Fundatia AltArt prezinta spectacolul multimedia Samples/Mostre in Gara Centrala din Sofia, miercuri 3 noiembrie 2010, ora 19.00.

”<<Incotro mergi? Cum iti petreci dupa-amiaza?>> Am pornit pe strazile orasului sa ne intalnim cu oameni si sa aflam care este experienta lor de a trai in Sofia. Suntem o echipa de artisti si cercetatori urbani, romani si bulgari. Incercam sa simtim pulsul orasului si sa cunoastem povestile celor care locuiesc aici. Spectacolul pe care il prezentam in acesta seara in Gara Centrala este o repovestire a acestor experiente despre viata in Sofia. ” (Istvan Szakats, coordonator artistic)

Mostre/Samples este o serie de spectacole multimedia site-specific, prezentate in diferite orase, in spatii publice. In fiecare oras, proiectul implica o etapa de cercetare si explorare urbana si o etapa de productie a unui spectacol multidisciplinar, implicand artisti din zona dansului, muzicii electronice, artei video si un cercetator urban.  Spectacolul a fost prezentat prima oara in Cluj, in cartierul Manastur, in iulie 2008, iar in septembrie 2010 a fost inclus in  programul Istanbul 2010 Capitala Cultrala Europeana.

In 4 noiembrie de la ora 18.00 echipa proiectului impreuna cu artisti, urbanisti si sociologi din Sofia vor participa la o dezbatere publica legata de contributia culturii la dezvoltarea urbana. Intalnirea va avea loc la Cinema Vlaykova, in Sofia.

Proiectul este derulat de Fundatia AltArt, cu sprijinul Institutului Cultural Roman, Programul Cantemir.

Echipa creativa a proiectului: visuals – István Szakáts (RO), audio – Ion Coroi (RO), coregraf – Fero Sinkó (RO), dansatori – Zhana Pencheva (BG), Margarita Yanakieva (BG), Ivo Dimitrov (BG), cercetator urban – Yuri Vulkovski (BG).
Parteneri: Foundation for Urban Projects and Research, GroundFloor Group, Derida Dance Center, Bulgarian National Railway Infrastructure Company

Contact:
Fundatia AltArt, [email protected], tel: 0040723263072