instalaţie|fotografie|sunet

începe: 11 iunie, ora 19:00

durează: 12 – 24 iunie 2010

la: Make a Point, Morarilor 1, Bucuresti

despre: www.makeapoint.ro

Pe călătorii prin Noaptea Albă a Galeriilor îi aşteaptă la Make a Point o experienţă senzorială complexă. Nu ar trebui să se aştepte să găsească nişte portrete obişnuite şi nici măcar o expoziţie obişnuită. Sunt îndemnaţi, în schimb, să detaşeze de prejudecăţi şi să îşi ascută toate simţurile, pentru a primi un mesaj destinat receptării complete.

Vlad Petri îşi fotografiază prietenii şi familia ca şi când ar vrea să-i aibă prezenţi pentru sine. Imaginile lor se extind în real prin obiecte care le aparţineau şi care îi descriu, lucruri ce recheamă în amintire momente familiare ale intâlnirii lor.

Mai mult decât amintiri despre oamenii portretizaţi, imaginile vorbesc şi despre amintiri din zona artelor, de la Vermeer la Pierre et Gilles, tratate pe un ton ludic. 

____________________________________________________________

curator: Cynthia Canela

sound design: Vlad Voinescu

eveniment in cadrul Noaptea Alba a Galeriilor

(http://www.noapteagaleriilor.ro/index.php?page=programgalerie&id=57)

________________________________________________________________

Vlad Petri (n. 1979, Bistriţa) este un artist vizual ce abordează mediile de expresie ale fotografiei, imaginii de film, asamblajului şi instalaţiei. Absolvent al Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 2004, a deschis prima sa expoziţie de fotografie în 2001, la Galeria UNA. S-a dedicat apoi filmului documentar, pentru a se întoarce în 2008 la fotografie, cu o nouă viziune – a tridimensionalităţii. În martie 2010, a participat la expoziţia de grup Mostra, împreună cu Nicu Ilfoveanu, Bogdan Bordeianu, Bogdan Gîrbovan, Michele Bressan şi Lucian Bran, la Galeria UNA

______________________________________________________________________________________