Orasul Soufli este situat in apropiere de Alexandropolis, departamentul Evros, in nord-estul Greciei, foarte aproape de granita cu Turcia.

fotoreportaj Lucian Muntean,

Soufli, februarie 2009

Cunoscut ca fiind orasul matasii, la Soufli a fost o lunga traditie in  prelucrarea matasii naturale, cu o perioada de maxima dezvoltare a industriei textile la sfarsitul secolul 19 si inceputul secolului 20.

In prezent marile filaturi au fost inchise, iar cativa specialisti si-au deschis propriile ateliere. Practic in orasul Soufli gasesti la tot pasul ateliere – magazine cu matase naturala, mai numeroase decat cafenelele, bancile  sau alt de magazine. Aici matasea e atat o traditie cat si un mod de viata.  Astfel in 1990 a fost fondat Muzeul Matasii in  casa familiei Kourtidis Mansion (aflata in industria matasii din 1883).

In septembrie 2008 a fost deschis si Art of Silk Museum, care apartine  familiei Tsiakiris. In expozitia permanenta de aici sunt prezentate etapele , de la firul de matase din cocon, cu intreg procesul de filatura si tehnologia de tesatorie a matasii. De asemenea muzeul are si un magazin unde se vand produse superbe.