11-20 octombrie 2010 CLUJ
Asociaţia Colectiv A organizează la Cluj, a treia ediţie a festivalului european de teatru, dans şi imagine video, TEMPS D’IMAGES*. Festivalul aduce publicului clujean 5 spectacole de dans contemporan, 4 performance-uri, un atelier de cercetare artistică la care participă regizori si artişti vizuali, un spectacol de teatru, expozitii de artă video, proiecţii de filme experimentale, scurt-metraje premiate şi o dezbatere. Artiştii invitaţi vin din Franţa, Germania, Italia, Olanda, Ungaria şi România si îşi vor prezenta creaţiile la Fabrica de Pensule, Teatrul Maghiar de Stat, Casa Tranzit, Studio Euphorion, Turnul Croitorilor, Boiler Club cât şi în anumite spaţii publice din Cluj. Festivalul prezintă trei premiere: “Solo tu” de Vava Ştefănescu, “Post.Sync” – Asociaţia GroundFloor din Cluj şi “Endurance” – Compania A.lter S.essio din Franţa. Am introdus o nouă secţiune în festival, “Focus on artist” avându-l invitat anul acesta pe Mitoş Micleuşanu, co-fondator „Planeta Moldova”, ce îşi va lansa în premieră la Cluj primele sale filme experimentale. De asemenea, publicul va putea vedea lucrari noi de artă video din Europa in cadrul expoziţiilor şi proiecţiilor din festival.

Biletele pentru spectacolele de la Fabrica de Pensule şi Casa Tranzit se pot cumpara la libraria Cartureşti sau pot fi rezervate pe mail la adresa [email protected]. Biletele pentru spectacolele de la Teatrul maghiar se gasesc la casa de bilete a teatrului. * Creat în anul 2002 de către canalul de televiziune ARTE şi de La Ferme du Buisson – Scena Naţională Marne la Valée din Franţa, proiectul TEMPS D’IMAGES, festival de teatru, dans şi imagine, s-a dezvoltat la nivel european, desfăşurându-se acum în unsprezece ţări: Belgia, Estonia, Franţa, Germania, Italia, Portugalia, Polonia, România, Ungaria, Turcia şi Canada. TEMPS D’IMAGES este un proiect european interdisciplinar care îşi propune să creeze punţi de comunicare între artişti din zona artelor spectacolului şi a artelor vizuale, în scopul creării de noi forme artistice.

TEMPS D’IMAGES contribuie la susţinerea creaţiei interdisciplinare şi a cercetării artistice prin realizarea de co-producţii internaţionale şi laboratoare de cercetare. Caracteristica spectacolelor din TEMPS D’IMAGES constă în încercarea de aduce un echilibru între acum şi atunci, între viu şi „înregistrat”, folosind imaginea video sau multimedia ca un element dramaturgic esenţial în artele spectacolului. Un proiect susţinut de Uniunea Europeană prin Programul Cultura 2007-2013.

Parteneri: Administraţia Fondului Cultural, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti, Centrul Cultural Francez Cluj, Centrul Cultural German Cluj, Primăria Cluj, Televiziunea ARTE, Fabrica de Pensule, Teatrul Maghiar de Stat, Boiler Club, Radio Cluj, Cărtureşti, UzinaDuzina, ShortsUP, L’Atelier Cafe, Coca-Cola Hellenic. Parteneri media: ofCorso, Decât o Revistă, Tataia, Radio Guerilla, TVR Cluj, Slicker.ro, Feeder.ro, Modernism.ro Informaţii suplimentare: www.colectiva.ro sau e-mail [email protected]

Asociaţia Colectiv A
Fabrica de Pensule
Henri Barbusse 59-61
Tel : 0722642269
[email protected]