La inceputul acestei toamne numaram deja 15 ani de la disparitia celui care a fost intemeietorul scolii romanesti moderne de ceramica, COSTEL BADEA.

Inegalabil si inepuizabil in expimarea sa artistica, comportament social, colegial, inventiv si spiritual, plin de umor si convivialitate, Costel Badea pare a directiona si acum orientarile in acest domeniu, cu atat mai mult cu cat actualii reprezentanti de marca ai ceramicii contemporane in Romania i-au fost ucenici.

FILIALA UAP CONSTANTA I – organizeaza si instaleaza in constiinta publica locala, nationala si internationala, primul SALON ANUAL DE CERAMICA din Romania ce va purta numele COSTEL BADEA.

Participarea anuntata este extrem de numeroasa cei 32 de autori – plasticieni din Constanta, Bucuresti dar si artisti din Bulgaria, Franta, Japonia – reprezentand doar o selectie operata in randul celor dornici de a fi prezenti in aceasta prima editie.

Deschiderea salonului va avea loc vineri 1 octombrie 2010 orele 17,00 la Galeriile „Ion Nicodim” din cadrul Centrului expozitional Mamaia.

Curator: Eusebio Spinu tel. 0724 186963, critic de arta : Simona Alice Dinculescu tel.0723 954560.

Sambata 2 octombrie 2010 la orele 17,00 in aceeasi locatie va avea loc un colocviu-conferinta de presa : COSTEL BADEA ARTIST SI PROFESOR.