Marți 22 IANUARIE 2019, la orele 19, are loc la Teatrul Național București prima expoziție NAȚIONALĂ de pictură în acuarelă, din România. Evenimentul are loc în sala „Foaier Media” Aripa Intercontinental a Teatrului Național. Expoziția va găzdui lucrările a peste 70 de pictori acuareliști, profesioniști sau amatori, tineri sau mai puțin tineri, reuniți pentru prima dată sub „stindardul” Societății Internaționale de Acuarelă, a cărei filială din România în parteneriat cu Teatrul Național București organizează acest inedit eveniment. Proiectul propune o abordare amplă și complexă a tehnicii picturii în acuarelă.

International  Watercolor Society (Societatea Internațională de Acuarelă) este o organizație non-profit înființată în anul 2012 de către artistul turc, rezident în Canada, ATANUR DOGAN, iar din 2016 ființează și în România sub numele de International Watercolor Society România (I.W.S. România), prezidată de artistul arhitect OVIDIU IOVANEL. I.W.S. a luat ființă cu scopul de a promova tehnica de pictură cea mai veche din lume, ACUARELA.

Scopul I.W.S. este de a promova respectul, pacea și armonia, prin folosirea artei – limba comună a întregii lumi. Activitățile societății implică aducerea împreună a pictorilor acuareliști și a iubitorilor de artă, de acuarelă. Pictura în acuarelă a fost multă vreme neglijată și chiar disprețuită, în detrimentul altor tehnici. Festivalurile și expozițiile, naționale sau internaționale, sunt mijloace eficiente pentru a promova pictura în acuarelă, prezentând lumii excepționale lucrări de artă. Aceste evenimente devin, de asemenea, puncte de interacțiune între artiști, colecționari și specialiști în artă, din diferite țări.

Durata de desfășurare a expoziției este de pe data de 22 IANUARIE până pe data de 24 FEBRUARIE 2019. Expoziția poate fi vizitată de luni pana duminica intre orele 10-18.