Expozitie de pictura
11 septembrie 2010, ora 20:00
*VALENTINA* pub, str. M. Eminescu 61, Chisinau

S-ar putea ca Chisinau sa fie locul cel mai potrivit pentru expunerea operei timpurii a artistului plastic Sebastian Big. Deoarece una din temele preferate ale plasticianului cu studii de filozofie este feminitatea, sau ce mai inseamnă astazi eternul feminin – gingasia, delicatetea, parul intins, sunt aspecte care apar exprimate prin diferite medii de artistul roman cu domiciliul in judetul Maramures. Sebastian Big are in fata o cariera stralucita. Chisinau este doar o statie, doar o sclipire in linia luminoasa a parcursului sau profesional. Initial realizat pentru bine cunoscutul spatiu de arta contemporana din Bucuresti – Paradis Garaj – proiectul castiga din punct de vedere conceptual prin confruntarea cu interesantul context moldovean. Artistul este consecvent cu alegerile sale in ceea ce priveste spatiul expozițional, lucrul cu contextul specific. Demersul sau capata noi dimensiuni prin interactiunea directa cu publicul din Chisinau, din Galeria Valentina.

Tensiunea intre melodramatismul lucrarilor, emotia dublata de luciditate si realismul locului ales are un rol eliberator, deschide noi orizonturi. Sebastian Big ramane in scena alternativa, mereu in avangarda, provocator, deasupra lucrarilor sale.

Artistul va fi prezent la deschidere alaturi de Stefan Tiron – traficant al lucrarilor si speculant pe piata de arta neagra si gri, Biroul de Cercetari Melodramatice cu placile de intindere a parului si alte accesorii, si jurnalistul privat, angajat pentru eveniment, Vadim Tziganasj.

Biroul de Cercetari Melodramatice // The Bureau of Melodramatic Research
http://thebureauofmelodramaticresearch.blogspot.com/