Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Naţional Brukenthal / OFFICE EXHIBITIONS

PAPERGIRL în Sibiu

13 – 24 septembrie 2010

vernisaj, luni 13 septembrie, orele 17.00

Sibiu, str. Tribunei, nr. 6

orar de vizitare: luni – vineri, 12.00 – 16.00

Papergirl este un proiect anual de street-art iniţiat de Aisha Ronniger în Berlin în 2006. Între timp a fost adoptat de oraşe ca Albany-NY, San Francisco, Cape Town, Charlotte, Sao Paolo sau Northampton. În acest an, Papergirl a ajuns în România şi s-a desfăşurat la Bucureşti, Iaşi, Braşov, iar acum la Sibiu. Motto-ul Papergirl este: „Oricine primeşte o rolă e norocos şi banii nu pot cumpăra norocul!”; în plus, „E mult mai distractiv să primeşti ceva atunci când nu trebuie să dai nimic în schimb!”.

Într-o formulă spontană, participativă şi total necomercială, organizatorii proiectului primesc lucrări bidimensionale originale de la artiştii interesaţi, fără a impune vreo restricţie legată de mediul artistic sau de conţinut. După strângerea lucrărilor, acestea sunt expuse timp de două săptămâni, apoi sunt împărţite gratuit în stradă de pe bicicletă.

Papergirl este un proiect care încearcă să redefinescă într-un mod deschis şi nonşalant scopul pentru care se creează artă. Artistul renunţă la rezultatul pe care ar putea să-l aibă munca lui, iar după o expoziţie organizată cu stil într-o galerie de artă contemporană, îşi scoate arta în stradă pentru a fi distribuită trecătorilor de pe biciclete.”, declară organizatoarea Papergirl Sibiu, Mădălina Bărdăuş.

Distribuţia lucrărilor are loc duminică, 26 septembrie, ora 17.00, cu plecarea din Piaţa Mică.

Mai multe detalii pe: www.romanianpapergirl.com sau www.papergirlsb.wordpress.com.

Meniul zilei: supă Gazpacho şi brioşe cu mac şi cu stafide

Office Exhibitions este un program de expoziţii şi circular lectures organizat în biroul curatorilor Liviana Dan şi Anca Mihuleţ. Office Exhibitions are ca obiectiv crearea unui spaţiu de dezbateri şi discuţii libere, cu intenţia de a familiariza publicul tânăr cu metodele teoretice şi vizuale folosite în cultura contemporană.