afis-empatii-jpg(1)

Uniunea Artiștilor Plastici România – Filiala Iași organizează în perioada 21 – 31 iulie 2014 un nou eveniment expozițional care va fi găzduit de Galeria de artă “N. N. Tonitza” din Iași.
Desfășurată sub genericul “Empatii”, a IV – a ediție a expoziției colective prezintă lucrările unui grup de 40 de artiști plastici profesioniști din România și Republica Moldova. Evenimentul aduce în fața publicului o superbă colecție de lucrări extrem de variate din domeniul artelor plastice.
Formulate într-o dimensiune culturală ancorată în realitate, expoziția atinge dimensiuni care evidențiază diversitatea interpretării emoţiei atitudinilor plastice reliefând lumea fascinantă și unică a creației.
Descoperim un univers rafinat al demersurilor artistice care oferă privitorilor eleganța expresiei compoziţiilor, surselor de inspiraţie şi centrelor de interes.
Expoziția reunește o colecție de creații plastice care au ca punct de plecare catalizatorii spiritului românesc situat de o parte și alta a Prutului.
Evenimentul susține proiectul “Iași – Capitală Culturală Europeană”.

Conceptul expoziției “Empatii”

Expoziția de arte vizuale “Empatii” reunește pe simezele galeriei “N. N. Tonitza” din Iași 40 de artiști plastici consacrați.
Într-un concept unic, ce implică aceeași moștenire spirituală, prind contur simțirile
și tradițiile strămosilor noștri comuni, idealurile lor, aceleași de veacuri.
Ne dorim pace și armonie universală, iubire și răgaz pentru a ne putea admira frumusețile dăruite de Dumnezeu, dar și pentru a împărtasi toate aceste unii cu alții.
Vă asteptăm!

Coordonatori: profesor dr. Ofelia Huțul, profesor Mariea Boz și profesor univ. dr. Constantin Tofan