Organizatia Allma Timisoara are deosebita placere de a va invita la primul sau proiect organizat impreuna cu studenti si absolventi ai Facultatii de Arta din Timisoara.

Evenimentul se desfasoara in cadrul Festivalului Cultural Plai pe parcursul a doua zile 11-12 septembrie 2010 si implica o serie de workshopuri, expozitii si manifestari artistice.

Scopul ALLMA este acela de a face cultura şi arta accesibilă comunităţii prin încurajarea procesului de creaţie, manifestare şi punere în valoare a operei şi a artistului precum şi prin procesul de educaţie a tinerilor, oferind oportunităţi de participare activă şi afirmare a talentelor într-un cadru artistic adecvat. Ei doresc ca prin proiectele ALLMA să răspundă nevoii de afirmare a tinerilor artişti, să ofere cadrul stabil de a se remarca şi să promoveze arta şi artiştii contemporani ca şi ambasadori ai Timişoarei atât pe plan local cât şi naţional.

Program ALLMA Timişoara

Proiectul “Podurile Timişoarei – Tradiţie şi modernitate în arta contemporană” isi doreşte promovarea a 10 poduri din Timişoara cu încărcătură istorică şi culturală şi conştientizarea valorilor istorice ale Timişoarei.

Sâmbătă

Sâmbătă şi duminică  E x p o z i ţ i e   f o t o „Podurile Timişoarei” însoţită de documentaţia istorică şi arhitecturală a podurilor.

Sâmbătă şi duminică  E x p o z i ţ i e   si   w o r k s h o p   bijuterii .

12:00-14:00 Pictură „Podurile Timişoarei” la care participă artişti profesionişti, studenţi sau absolvenţi ai Facultăţii de Artă.Lucrarile de pictura realizate in cadrul Festivalului PLAI vor fi replici ale fotografiilor podurilor, realizate de artistii fotografi.

15:00-17:00 Atelier de pictură – „Podurile Timişoarei” – un exerciţiu de învăţare a participanţilor să picteze (fiecare participant îşi va alege un pod pe care-l va reprezenta plastic, sub îndrumarea unui artist).

Duminică

Sâmbătă şi duminică  E x p o z i ţ i e   f o t o    „Podurile Timişoarei” însoţită de documentaţia istorică şi arhitecturală a podurilor.

14:00-16:00 Atelier de pictură – „Podurile Timişoarei”

17.00-19:00 Vernisajul expoziţiei de fotografie şi pictură – „Podurile Timişoarei” istoricul podurilor din Timisoara va fi prezentat de catre dl. ing. Jancsó Árpád.

19:00-20:00 Atelier de muzică la Scena Mică – „Blues-ul şi începuturile blues-ului” . Se prezintă Blues-ul de 12 măsuri, solistică şi moduri de improvizaţie în maniera Blues pentru începători. Recomandăm celor interesaţi să participe cu propriile instrumente la acest atelier.

www.allma.ro