În jur de 100 de pagini – numărul 2 rAM

Numărul 2 al revistei Arte & Meserii s-a lansat vineri, în cadrul evenimentului „Vineri în jur de 9”, alături de câteva filme în regia Iuliei Rugină şi Tudor Jurgiu şi un party susţinut de Tone. Revista a fost prezentată, exclusiv şi în număr limitat şi în format printat, pentru a „testa” reacţia publicului la noul mod de prezentare al revistei.

Numărul 2 a apărut la 3 luni de această dată, la finalul verii. Potrivit cu sezonul, multe dintre articole s-au bazat pe un stil lejer, relaxat şi pictoriale în acelaşi ton. Alexandrina Hristov apare într-un articol şi pictorial despre lucruri simple, de zi cu zi, despre ploaie şi vânt. Matei Branea este protagonistul unui interviu „senzaţional” şi creatorul unor ilustraţii inedite. Ca şi până acum, la film avem prezentarea unui eveniment în exclusivitate, cum este preview-ul festivalului Internaţional de Animaţie Anim’est, care va avea loc la începutul lui octombrie. Andrei Haţegan, solistul trupei The Amsterdams vorbeşte despre cum o mai duce grupul, ce pregătesc în viitor, dar şi despre proiectul său solo. Tot la muzică puteţi găsi un review de la Gărâna, dintre jazz şi inundaţii şi un mini-interviu cu trupa Yelllow. Lista continuă cu teatrul, unde actorul Laurenţiu Bănescu spune că teatrul nu va muri niciodată, iar tinerii de la Ideo Ideis vorbesc despre festivalul lor ajuns la a 5-a ediţie.

Tot în al treilea număr rAM vedeţi de ce pieţele publice din Bucureşti sunt devenite parcări, cu ce campanii s-au implicat cei de la Redd’s în evenimentele culturale din ţară, de ce au ales trei oameni absolut normali, cu job şi familie, să încerce lumea filmului şi din ce motive Elveţia este altfel. Încheiem cu o scrisoare către Vama Veche, care pe alocuri ne-a dezamăgit, dar la care revenim măcar o dată în fiecare vară.

Numărul 2 are nişte noutăţi şi în materie de layout – noi intro-uri, o imagine upgradată a revistei, iar pe partea de imagine, articolele au avut parte de mai multe fotografii şi ilustraţii marca Paspartu. Numărul colaboratorilor creşte de la număr la număr, la fel ca şi calitatea vizuală şi editorială a revistei.

PS: urmăriţi site-ul www.revistaartesimeserii.ro, comunicaţi cu redacţia pe [email protected] şi citiţi noutăţi pe www.asociatiapaspartu.ro.