IOSIF KIRÁLY: Reconstructions

CHRISTIAN WACHTER: Impressions D’AFRIQUE

Vernisaj: Joi, 8 iulie 2010

Expozitia care ii reuneste pe Iosif Király (nascut in 1957, traieste in Bucuresti, www.iokira.com ) si Christian Wachter (nascut in 1949, traieste in Viena) se axeaza pe doi fotografi ale caror lucrari utilizeaza strategii similare:  cercetarea, documentarea si crearea unei baze de date sunt doar inceputul unei munci complexe de deconstructie si reconstructie. Ca o compensare la demersul documentar si materializarea lui intr-o arhiva este dimensiunea personala, vizibila in creatia ambilor artisti. Montajele de imagini, suprapunerile de diferite structuri temporale si moduri de observare precum si imbinarea unor fire narative in proiectele lor sunt trasaturi comune implementate – tehnic si estetic – in feluri diferite.

In Reconstructii, Iosif Király examineaza cum oameni, locuri, evenimente si experiente sunt rememorate (sau uitate); in lucrarile sale multi-perspectivice fiecare fotografie constituie un bit de informatie si memorie.

Un alt proiect al lui Iosif Király a fost prezentat intr-un amplu articol semnat de Rolf Sachse in revista Camera Austria Nr. 102/2008 (pp. 25-36).

Pentru eseul sau ilustrat Impressions D’AFRIQUE – materializat pentru prima oara sub forma unei expozitii, dupa ce a fost prezentat pana acum sub forma unei carti de artist – Christian Wachter a utilizat diferite straturi narative, combinand cercetare stiintifica cu efectul estetic.

//////////// ////////

Proiectul Camera Austria este dedicat explorarii artistice, teoretice, stiintifice, curatoriale si publicistice a fotografiei in contextul artei contemporane, noilor media si a dezvoltarilor sociale. Expozitiile prezinta contributii- cheie pentru fotografia contemporana internationala.

Temele si pozitiile artistice explorate in revista Camera Austria adreseaza intrebari relevante in dezbaterile curente despre artistic, media, politic si implicatiile sociale ale fotografiei – subiecte care sunt tot timpul supuse renegocierii in discursul critic despre arta contemporana.

Vernisaj: Joi, 8 iulie 2010, 18:00

Perioada: 9 iulie – 5 septembrie 2010

Locatie: Camera Austria, Kunsthaus Graz

Program galerie: Marti – Duminica, 10:00 – 18:00 p.m.

http://www.camera- austria.at/

http://www.camera- austria.at/ zeitschrift. php?id=184101444 8&mainsub=beitrag&bid=2141922356