Vernisaj; 2 iulie ora 19

2 iulie – 29 iulie

Slash Gallery are onoara sa va invite la deschiderea expozitiei : Space for empathy, a artistei Cristina Vulcu ce va avea loc vineri 2 iulie incepand cu ora 19.

Pictura contemporana s-a indepartat de tehnica de reprezentare clasica, pictorul a fugit de model pentru a nu se polariza reciproc. Este o instrainare datorata ritmului alert care se impune in contemporaneitate.

Artistul prefera sa lucreze dupa instantanee, unde, intr-un singur cadru el inregimenteaza o intreaga productie interioara a individului. Omul surprins si reprodus nu stie ce se va intampla cu el, daca imaginea produsa este in concordanta cu starea lui reala; se creeaza o distantare care este reflectata in toate actiunile paralele ale trecerii prin existenta.

Singura forma de conexiune ramane totusi empatia, ca  reflexive involuntara a universului personal. Proiectia sinelui celulilalt este o modalitate de a echivala experienta corpului, ancorandu-l la o “realitate” imaginara, existand in permanenta un potential narativ.

La un nivel mai amplu, se proiecteaza tocmai imaginea societatii contemporane si a modului in care se realizeaza conexiunea intre indivizi. Izolarea si instrainarea omului contemporan de semenii sai este un fenomen care atinge proportii hiperbolice in ritmul alert al zilelor noastre.

Senzualitatea culorii, transpusa intr-o izolare contemporana a individului, o fuga a acestiua din realitatea care ii repugna si il doare, fac din lucrarile artistei un adevarat teatru universal al insingurarii si repun in discutie temele existentialisamului cotidian.

Liber si suav, gestual si actionist, universul artistei actioneaza mecanisme intime si de nepatruns ale oamenilor, ajungand sa dea un sens si o explicatie eliberatoare acestei inchideri in sine a omului contemporan, inregimentat in acest ritual zilnic de mecanizare a tuturor actiunilor.

Figurile sunt prezentate in momente care nu se dezvolta, ca si cum ai  surprinde fragmente dintr-o secventa de pe strada, un instanataneu al memoriei, dar  care sunt inghetate. Personajul este plasat mereu intr-un spatiu vid, teatral, al framantarilor si manifestarilor personale, un spatiu care poate ingadui sau inhiba un tip de comunicare.

Pentru mai multe informatii contactati galeria la [email protected] sau la +40745533223

www.slashgallery.ro