Deadline: 1 septembrie 2010

Galeria MORA din Bucuresti invita artisti romani si straini sa prezinte proiecte de arta vizuala, incluzand pictura, sculptura, instalatie, foto, video, performance, pentru a fi expuse in spatiul galeriei pe parcursul anului 2011.

MORA este interesata sa promoveze proiecte inovative si ambitioase, care problematizeaza perceptia asupra artei si reinventeaza modalitati de experimentare.
Calitatea si originalitatea propunerilor sunt criterii ale selectiei.
Galeria MORA ofera :
– spatiu de expunere pentru 7 proiecte pe parcursul anului 2011
– protocol pentru vernisaje
– materiale promotionale – invitatii si afise
– promovare media

Galeria nu ofera suport financiar pentru productie, transport sau cazare.

Aplicatiile trebuie sa contina:
– CV, care sa includa datele de contact (doc sau pdf);
– o propunere de proiect (max 1 pagina);
– 6 fotografii lucrari personale recente (jpg web format);
– 1 video – max 7 minute, format avi – in cazul proiectelor care contin elemente video.

Trimiteti aplicatiile pana la 1 septembrie la urmatoarea adresa de e-mail: fundatiamora@ gmail.com
sau la adresa galeriei:
Str. Grigore Mora nr. 39, Bucuresti, sector 1, 011886
Artistii selectati vor fi contactati pana cel tarziu 30 octombrie 2010.

Galeria MORA (More Opportunities for Romanian Artists) este situata la mansarda unei vile din Piata Charles de Gaulle, creata de arhitectul modernist Marcel Iancu la inceputul secolului XX, o zona istoric rezidentiala devenita, in ultimii 20 de ani, zona business.
Galeria MORA este un spatiu expozitional dedicat sustinerii artistilor romani in demersul lor creator, in continuarea traseului lor profesional. Provocati sa experimenteze, sa-si foloseasca propria libertate de exprimare fara medierea unei interventii curatoriale, artistii sunt incurajati sa dezvolte si un alt tip de discurs, destinat dialogului direct cu publicul si criticii.
Galeria MORA este un spatiu in care lucrurile sunt lasate „sa se intample”, in care artistul are libertate maxima de exprimare, comunicarea cu spatiul completandu- i intentia, intr-un joc al imaginatiei necenzurate.
Galeria face parte din Fundatia MORA, a carei misiune este indreptata atat inspre promovarea artei romanesti si sustinerea si incurajarea artistilor romani in demersul lor profesional, cat si inspre dezvoltarea publicului de arta, prin implicarea sa in procese educationale si in dezvoltarea de proiecte de arta publica.

Mai multe despre noi pe http://www.fundatiamora.org/