Miercuri, 26 mai 2010, ora 16:00, Amf. Nicolae Iorga, in Facultatea de Istorie (Blv. Regina Elisabeta, nr. 4-12) va avea loc dezbaterea “Ruinele Bucurestiul meu”.

Dezbaterea isi propune constientizarea importantei cladirilor de patrimoniu atat de catre mediul studentesc, dar si de societate. ASID, ca organizatie reprezentativa a studentilor din Facultatea de Istorie, este interesata de problema cladirilor de patrimoniu, constientizand valoarea deosebita a acestora, atat din punct de vedere istoric, dar si cultural si de identificare a orasului. In acest sens, in continuarea unei dezbateri pe aceasta tema (“Bucurestii, intre fiare si betoane”, dezbatere, aprilie 2009), ne propunem ca acest eveniment de constientizare sa aduca in prim planul opiniei publice problema legislatiei referitoare la cladirile de patrimoniu si strategia de urbanism a orasului Bucuresti.

Invitatii evenimentului sunt: Dan Nicusor, presedinte “Asociatia Salvati Bucurestiul”, Sergiu Nistor, presedinte ICOMOS Romania si Dan Lungu, Institutul National al Patrimoniului. Alaturi de acestia, asteptam confirmarea unui reprezentant de la Ministerul Culturii.

In cadrul evenimentului, va avea loc proiectia scurt metrajului documentar – “Ruinele orasului meu”, realizat de Alexandru Predoiu si Ionut Cucu, studenti ai Facultatii de Istorie.

Va asteptam!

Simona Barbu

PR ASID

simona.barbu@ asid-ub.ro

www.asid-ub.ro