Centrul Cultural Francez din Timişoara are plăcerea să vă invite în data de 22 mai 2010, ora 20 la spectacolul de clovni

Le bocal al companiei BATACLOWN

În căutarea unui paradis altundeva, Zelda, Raoul şi Victor se trezesc dintr-o dată înconjuraţi de o barieră invizibilă şi „vie”. Prizonieri, cei trei eroi sunt constrânşi să trăiască şi să lupte împreună… Cum să iasă din această situaţie?

Scenariu şi regie: Charles Gimat

cu: Anne-Marie Camus : ZELDA

Jean Michel Jouanne: RAOUL

Charles Gimat: VICTOR

Regia : Julien Duprat

Bataclown este o companie de teatru de clovni din Gers, lângă Toulouse, fondată în 1980.
Prima companie de acest fel care s-a dezvoltat în Pirineii de mijloc, Bataclown a devenit de-a lungul timpului un pol de referinţă. Prin centrul său de formare, Bataclown propune adulţilor un curs de formare „în căutarea propriului clovn”, care primeşte atât „debutanţi” cât şi profesionişti ai artelor spectacolului (300 stagiari pe an în Franţa, Elveţia, Anglia, Canada). Acest curs pe cinci niveluri se dedică practicilor profesionale ale acestei arte: formare, spectacol, intervenţie socială. Bataclown conduce în paralel cicluri de formare a formatorilor, care se derulează pe doi ani.

Compania Bataclown ne propune prin spectacolul Le bocal o alegorie veselă asupra libertăţii noastre „de a fi şi de a acţiona”.

Teatru de clovni, o aventură care se întâmplă acolo, în imaginar dar şi aici şi acum, cu publicul.

Spectacol pentru cei mici şi mari deopotrivă

22 mai 2010 ora 20

Muzeul Satului Bănăţean (sub cupola Casa de clovni)

Intrare : adulţi 4 lei / copii 1 leu

Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul www.bataclown.com