Artiști:  Maria Bordeanu, Mihail Cosuletu, Stefan Radu Cretu, Simon Iurino, Albert Kaan, Adina Mocanu, Stefan Papco, Petrica Stefan, Miki Velciov, Johannes Vogl

În perioada 14 august – 24 octombrie 2021, la Cetate Arts Danube are loc expoziția de grup intitulată Young Artists, Young Friends. Accrochage III. Old and New. și curatoriată de Simona Vilău.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 14 august 2021, începând cu ora 2 PM la Cetate Arts Danube, strada Portului, numărul 67, Cetate, Dolj.

In contextul pandemiei, vă rugăm să ne confirmați prezența la vernisaj la adresa de mail [email protected] pâna la data de 4 august inclusiv pentru a vă putea acomoda în siguranță.

„Spațiul hambarului de la Cetate Arts Danube găzduiește o expunere hibridă de lucrări site specific, realizate în rezidențele de creație, precum și o selecție nouă din portofoliile câtorva artiști care au făcut parte din rezidență în anii precedenți. Combinația între vechiul arhitecturii hambarului de secol al XIX-lea și suflul nou adus de lucrările și intervențiile contemporane realizate de artiștii invitați creează un context exploratoriu, imersiv și contemplativ. Selecția artiștilor, ce lucrează în medii diferite și au viziuni diferite asupra artei lor este în mod providențial structurată de dispoziția în spațiu a celor patru camere în care este împărțit hambarul. Expoziția este formată din patru incinte, ce acoperă patru teme majore: Atelierul de Vară al Sculptorilor, Camera Elementelor, Camera Albastră și Camera Exploratorie.” – Simona Vilău.

Cetate Arts Danube este centrul international de artă al Fundației Joana Grevers, organizație neguvernamentală, promotor activ al artei contemporane, înființată în 2008 de Dr. Dr. Joana Grevers, succesorul remarcabilului industrialist român Barbu Druga. Joana Grevers este medic și istoric de artă, membru al Comitetului consultativ pentru colecția Peggy Guggenheim și al Comitetului pentru achiziții din Europa de Est Tate Londra. Programul de la Cetate reunește artiști din multe părți ale lumii în rezidențe artistice creative, expoziții de artă contemporană, simpozioane, conferințe și ateliere. Unul dintre principalele scopuri ale programului Cetate Arts Danube și al Fundației Joana Grevers este să sprijine și să dezvolte în continuare un centru de artă durabil și prestigios și să ajute regiunea rurală să evolueze.