Primul sezon din cadrul “Atelierului imaginilor” v-a propus intalnirea cu tineri artisti si piesele lor recente, pentru ca al doilea sa ofere o privire retrospectiva asupra artei video din anii ’70. De această data, in lunile mai – iunie – iulie, Oana Tanase va asteapta la Institutul Francez din Bucuresti sa descoperiti ateliere de cercetare, laboratoare de creatie si platforme de comunicare interdisciplinara.

Pentru “Atelierul” de luni, 17 mai, invitata este Miki Braniste. Subiectul: Temps d’images.

Temps d’images este un festival european de teatru, dans si imagine video, desfăsurat in Romania prin Asociatia ArtLink / Colectiv A si ajuns in 2010 la cea de-a treia editie. Intalnirea de luni oferă o radiografie a primelor două manifestări (Bucuresti, 2008; Cluj, 2009) si oportunitatea de a comunica celor interesati productiile artistice favorizate de acest festival, misiunea lui si etapele viitoare.

Vor fi proiectate fragmente din prezentarile finale ale laboratoarelor de cercetare video si dans/performance realizate anul trecut in binom de Ciprian Muresan si Madalina Dan, respectiv Alex Mirutziu si Alexandra Pirici. (Oana Tanase)

Institutul Francez din Bucuresti

Bd. Dacia, nr. 77