THE KNOT – linking the existing with the imaginary

Berlin/Varsovia/ Bucuresti

BERLIN  28 aprilie – 30 mai 2010 / Pre-lansare 28 aprilie 2010, Lansare 29 aprilie 2010

VARSOVIA  16 iunie – 18 iulie 2010 / Lansare 16 iunie 2010

BUCURESTI  8 – 31 octombrie 2010 / Lansare 8 octombrie 2010

BERLIN

Kulturforum. 28 aprilie – 01 mai 2010

Pre-lansare: miercuri 28 aprilie 2010, de la orele 18:00

Lansare: joi 29 aprilie 2010, de la orele 13:00

Mare Petrecere de Deschidere, de la orele 20:00

Mariannenplatz. 02 – 16 mai 2010

Aeroportul Tempelhof. 17 – 30 mai 2010

KNOT este o platforma mobila pentru productie si prezentare artistica ce ocupa diferite zone publice in orasele Berlin, Varsovia si Bucuresti, de la sfarsitul lunii aprilie pana la sfarsitul lunii octombrie 2010. Conceput ca un loc nomad si temporar, KNOT creaza un cadru inovator pentru interpretarea ritualurilor, atat a celor cotidiene, cat si a celor mai putin obisnuite. KNOT este un spatiu nou pentru experimentarea unor moduri diferite de interactiune si cooperare, pentru schimbul cunoasterilor teoretice si practice si pentru testarea unor modalitati variate de implicare in sfera publica.

Spatiul central pentru toate activitatile proiectului consta intr-o unitate special conceputa, adaptabila diverselor situatii urbane intalnite si care poate inspira o discutie mai ampla despre forma agorelor de maine. Cu o structura usor de transportat si extins, aceasta unitate mobila este potrivita unei multitudini de functiuni eterogene si creaza un adapost temporar si ospitalier pentru activitati variate, multe dintre ele simultane.

Programul pregatit pentru KNOT este o compilatie de proiecte continue, realizate de rezidentii KNOT – Pola Dwurnik, Roman Dziadkiewicz, h.arta, Katharina Koch, Heimo Lattner, Kai Schiemenz, <>TAG si Michelle Teran; de lucrari artistice realizate in situ, actiuni, dezbateri, concerte, ateliere pe teme de urbanism, precum si o serie de evenimente conexe care vor fi legate de contextul specific din fiecare loc. Programul este un proces deschis, petrecut in direct si constant actualizat pe site-ul www.knotland. net.

In Berlin KNOT se deschide la Kulturforum, care de la inceputul conceperii sale in anii ’70 a constituit un loc contestat de reprezentare culturala si negocieri asupra dezvoltarii urbane. Proiectul va continua in Mariannenplatz, in cartierul dens populat Kreuzberg, si va avea ca ultima oprire in Berlin fostul aeroport Tempelhof, inainte de a fi transportat la Varsovia si Bucuresti.

KNOT va ajunge la Bucuresti in octombrie 2010, detalii despre locul in care se va afla precum si despre program urmand a fi anuntate din timp.

Participanti la Berlin:

8Rolek & Tsar Poloz, Prof. Georg Augustin, Berliner Gazette cu Caspar Clemens Mierau & Magdalena Taube, Bricolagekitchen cu Oneoftheroughs, Boris Buden, Centrala, Critical Practice, Pola Dwurnik, Roman Dziadkiewicz, Joanna Erbel, Vasile Ernu, Exzyst, Graw Böckler, h.arta, Owen Hatherley, Helmut Hoege, IFAU, Kashanti, Claus Käpplinger, Katharina Koch, Wojtek Kosma feat. Dwayne Browne, Kottishop cu Stefan Endewardt & Anne Kohl & Christopher Robotham & Philipp Winkelmeier, Michał Kozłowski, Kasia Krakowiak, Maciej Kurak, Heimo Lattner, Ewa Majewska, Massmix, Lopez Mausere, metroZones, Modulorbeat, Vlad Morariu, Marion von Osten, ParadisGaraj & Biroul de Cercetari Melodramatice & Olivia Mihălţianu, Stefanie Peter, raumlabor, Reactor, Barbara Reisinger, Natalia Romik, Tomek Sacilowski & Igor Krenz, Kai Schiemenz, Schtraf, Janek Simon, Simon Sheikh, Janek Sowa, Peter Spillmann, Szabó Péter/ Jackie Triste & Margitházi Beata, <>TAG, Michelle Teran, Ovidiu Ţichindeleanu, Kathrin Wildner, Dilmana Yordanova & Mihaela Kavdanska.

Mai multe detalii despre program pe www.knotland. net.

Contact presa la Berlin:

Fiona Geuß

[email protected] net

Tel. 00491712646412

Contact presa in Romania:

[email protected] ro

THE KNOT este curatoriat de Markus Bader (raumlabor berlin), Oliver Baurhenn (DISK/CTM), Kuba Szreder, Raluca Voinea (E-cart.ro).

THE KNOT este organizat de: Goethe-Institut, Polnisches Institut, raumlabor Berlin si Asociatia E-cart.ro. Finantat de: EU- Programul Cultura 2007-2013, Hauptstadtkulturfon ds Berlin. Cu sprijinul: Goethe-Institut Varsovia, Berlin si Bucuresti, Institutul Polonez Berlin si Bucuresti, Neuer Berliner Kunstverein (n.b.k.), Institutul Cultural Roman Berlin si Varsovia, Forumul Cultural Austriac. In parteneriat cu: Kunstraum Kreuzberg/Bethanien , Fundacja Bęc Zmiana, Skulpturenpark Berlin/KUNSTrePubli k e.V., DISK e.V. & CTM, HAU – Hebbel Theater Berlin GmbH, Arhitectura, Observator Cultural. THE KNOT este parte din The Promised City [Orasul promis], o initiativa culturala intre Berlin si Varsovia, cu interventii de asemenea in Mumbai si Bucuresti.