La MUMOK s-a deschis expoziţia lui Maksymilian Cieslak , câştigătorul Henkel Art. Award ediţia 2010

La MUMOK Viena s-a deschis săptămana aceasta oficial expoziţia “Arta este un gem de fructe interzise”, aparţinând câstigătorului competiţiei Henkel Art.Award, ediţia 2010 – Maksymilian Cieslak. Günter Thumser (Preşedinte Henkel Central Eastern Europe) şi Karola Kraus (Director al Muzeului Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien, MUMOK) au fost gazdele expoziţiei care va fi deschisă în perioada 4-29 mai.

Vizitatorii expoziţiei lui Cieslak se vor afla în faţa unor lucrări cu caracter cinematografic. Artistul polonez lucrează cu toate mijloacele unui film mut, cu estetica filmelor de amator de pe Youtube precum şi cu elementele unor filmări găsite din întâmplare.  În acest fel, artistul se apropie de film ca mediu de comunicare într-o manieră complet lipsită de dogmatică şi parţial comică. Cieslak exploatează istoria filmului şi miturile istoriei media, cum ar fi zborul în spaţiu al lui Yuri Gagarin sau un concert Doors, ca materiale pentru un limbaj de film foarte neconvenţional. Unele dintre aceste lucrări, precum  Doctor Faustus sau Cloud Nine, pot fi interpretate ca satire amare ale lumii artistice.

Expoziţia va fi deschisă între 4 -29 mai, 2011, la Muzeul Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien (MUMOK), Museumsplatz 1, 1070 Viena.

“Promovarea tinerilor artişti din Europa Centrală şi de Est este foarte importantă pentru noi, deoarece arta are o contribuţie majoră în comunicarea interculturală în această regiune”, a declarat Günter Thumser la vernisajul expoziţiei.

Henkel Central Eastern Europe a anunţat la începutul lunii aprilie cea de-a zecea ediţie a competiţiei Henkel Art.Award. Premiul reprezintă un sprijin pentru dezvoltarea profesională a tinerilor artişti.  Acest angajament de sprijin pe termen lung din partea Henkel CEE a reprezentat o bază pentru sucessul internaţional al multor câştigători ai Henkel Art.Award, precum Dan Perjovschi, Miha Strukelj şi Mladen Miljanović.

Maksymilian Cieslak a primit Henkel Art.Award în 2010. Premiul include un grant de 7.000 euro, o expoziţie în ţara natală, Polonia, şi acum o expoziţie personală la MUMOK, însoţită de un catalog al lucrărilor.

Henkel CEE, cu sediul în Viena, operează în peste 32 de ţări din Europa Centrală şi de Est şi în Asia Centrală. Henkel este un furnizor important de detergenţi, produse de curăţenie şi cosmetice, fiind lider pe piaţa produselor cosmetice pentru păr, dar şi pe piaţa adezivilor şi pe segmentul de tratamente pentru suprafeţe. În 2010, Henkel CEE a raportat vanzari de 2.880 milioane de Euro şi un total de 9.500 de angajaţi.

“Henkel –Excellence is our passion”– De peste 130 ani, Henkel este lider global prin mărcile şi tehnologiile din trei domenii strategice – Detergenţi şi produse pentru îngrijirea locuinţei, Cosmetice/Produse de îngrijire personală şi Adezivi Tehnologii. Companie fondată în 1876, Henkel deţine pozitii fruntaşe atât pe pieţele destinate consumatorilor finali cât si pe cele adresate clienţilor industriali cu mărci de top, precum Persil, Schwarzkopf şi Loctite. Henkel are cca 48,000 de angajaţi la nivel global şi a raportat în anul fiscal 2010 venituri de 15,092 miliarde EUR şi un profit operaţional ajustat de 1,862 miliarde EUR. Acţiunile preferenţiale Henkel sunt listate la bursa germană DAX, compania fiind prezentă şi în clasamentul Fortune Global 500.