Pro Helvetia – Swiss Arts Council – anunta continuarea Programului AiR Romania / Bulgaria , un program de rezidente artistice pentru artisti romani si bulgari care se  deruleaza in perioada 2008 -2010. In Romania programul este administrat de United Experts – birou de consultanta si coaching in cultura, pe baza unui mandat Pro Helvetia – Swiss Arts Council.

Prin acest program Pro Helvetia urmareste incurajarea schimburilor interculturale in domeniul artelor vizuale, muzicii, literaturii si dansului. Programul de rezidenta presupune anual un schimb bilateral de artisti (un artist din Romania , respectiv din Bulgaria , in rezidenta in Elvetia  si doi artisti elvetieni in rezidenta in Romania , respectiv Bulgaria ) intr-unul sau mai multe domenii artistice.

Pentru anul 2010 se va organiza o rezidenta pentru un artist vizual roman in Elvetia, la

Fundaziun NAIRS
Art Cultura Engiadina

Center da cultura und artist in residence program
http://www.nairs. ch

in perioada Iunie – Iulie 2010.

Se asigura suport financiar pentru:

–         transportul international (bilet de avion) si transport local in Elvetia pe baza de abonament

–         cazare si diurna

Deasemenea, artistul selectat va beneficia de un coach elvetian pe perioada rezidentei.

Conditii de selectie:

Artistii romani interesati de participarea la acest program de rezidente trebuie sa aiba experienta artistica relevanta, sa fie interesati de cultura tarii gazda si sa cunoasca cel putin o limba de circulatie internationala (engleza si/sau germana).

Aplicatia, completata in limba engleza, trebuie sa contina urmatoarele informatii/document e:

1. Informatii despre aplicant: numele si prenumele artistului, data si locul nasterii, starea civila, adresa, telefon, email, website, limbi straine cunoscute (la ce nivel)

2. Curriculum Vitae

3. Motivatia pentru candidatura la acest program de rezidente, incluzand si o scurta descriere a proiectului ce urmeaza a fi realizat pe perioada rezidentei.

4. Documentatie relevanta despre lucrarile si proiectele realizate pana in prezent (video, foto, publicatii, articole de presa, etc.).

Plicurile continand documentatia de aplicatie se vor inscriptiona cu mentiunea “pentru AiR Program” si se vor trimite prin posta la adresa

Ispas Iuliana Larisa

OP 44 – CP 28

042350 Bucuresti

Data limita de primire a documentelor  este 16 aprilie 2010. Aplicatiile care vor sosi dupa aceasta data nu vor fi luate in considerare, chiar daca data postei este 16 aprilie 2010.

Informatii suplimentare se pot obtine la email [email protected] s.ro sau la tel 0744 434 721, Larisa Ispas, administrator de program.