Universitatea Națională de Arte și Muzeul Țăranului Român vă invită miercuri, 22  decembrie 2010, ora 19.00, Sala Foaier, la finisajul expoziției de video/-instalație “reframing the fragment(s)”, ce reunește lucrări ale studenților de la Departamentul Foto-Video, realizate sub îndrumarea Alexandrei Croitoru și a lui Tudor Bratu.

Curatorii și participanții lansează cu această ocazie un epilog de tip re-enactment, în cadrul căruia va avea loc a doua înscenare a performance-ului de lansare (“Cleiul”), și care va marca incheierea evenimentului expozițional.

Propusă ca o succesiune de instantanee în continuă construcție – reconstrucție – deconstrucție, expoziția poate fi citită ca un spațiu de (auto)interogare, în care mitologiile personale coabitează cu ipostaze ale conștiinței colective .
Prin folosirea fragmentului (de viață, istorie, identități, impresii, percepții) ca material constitutiv, exercițiul vizual devine un colaj asumat de memorii și momente discontinue, care constituie concomitent un prilej de redimensionare semantică prin coliziunea cu privirea celuilalt.
Depășind cadrul personal de la care se revendică, acest tip de discurs ilustrează mecanismul cheie și, în egală măsură, exigența elementară a memoriei colective: reprezentarea vizuală.
Imaginii i se conferă astfel rolul de mediator al neîncetatelor reinterpretări și recontextualizări ale unui trecut activ, simptom sau declanșator al tranziției  individual – general.

Participanți: Cristina Andrieș, Daiana Anghel, Emanuel Floriș, Vlad Gayraud, Alina Lupu, Veronica Negrilă, Andreea Peterfi
Curatori: Sandra Demetrescu & Ioana Mandeal
Parteneri: Muzeul Țăranului Român,  Unarte,  Epson”