Continua cursurile de dans contemporan la CNDB

In luna aprilie CNDB organizeaza noi cursuri de dans contemporan.

Profesorii ce vor conduce cursurile sunt: Mihaela Dancs si Farid Fairuz – module incepatori, Andreea Novac – modul intermediari si Andreea Belu – curs de contact improvisation incepatori.

Modulele vor contine o serie de 7 intilniri ce se vor desfasura in lunile aprilie si mai 2010.

Inscrieri

Inscrierea devine valida numai dupa achitarea taxei de curs si se face in ordinea sosirii. Nu exista posibilitatea de a rezerva locuri.

Plata cursurilor se face la sediul CNDB in zilele de 8 si 9 aprilie, intre orele 17.00 – 20.00 si in zilele de incepere a cursurilor, intre orele 17.00 -19.00.

Taxa de curs:
Taxa pentru un modul (7 cursuri) este de 250 lei si se achita integral intr-o singura transa, inaintea inceperii cursurilor (in zilele si la orele mentionate mai sus).

Cele 7 intilniri se vor desfasura dupa cum urmeaza:

Modul cursanti incepatori

Profesor: Mihaela Dancs

cursuri in zilele de luni (aprilie – 12, 19, 26, mai – 3, 10, 17, 24)

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti incepatori

Profesor: Farid Fairuz

Modul de 6 intalniri

cursuri in zilele de miercuri (aprilie – 21, 28, mai – 5, 12, 19, 26)

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul cursanti intermediari

Profesor: Andreea Novac

cursuri in zilele de joi [(aprilie – 15, 22, 29, mai – 4 (marti), 13, 18 (marti), 27]

ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio 1

Modul contact improvisation

Profesor: Andreea Belu

cursuri in zilele de vineri (aprilie – 16, 23, 30, mai – 7, 14, 21, 28)

ora de desfasurare: 20.00 – 22.00, studio 1

Profesori

Mihaela Dancs s-a nascut in 1974. A terminat facultatea de stomatologie in Bucuresti. Din 2001 participa la ateliere de dans contemporan sustinute de Pascal Allio, Pascaline Verrier, Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, David Zambrano, Bruno Caverna, Martin Kilvady, KJ Holmes, Ted Stoffer, Martin Sonderkamp, Eduard Gabia, Florin Fieroiu, DD Dorvillier, Risa Steinberg, Georg Blaschke, Milton Myers, Katheleen Hermesdorf, Brynjar Bandlien, Thomas Caley, Rui Catalao, Martha Coronado, Beniamin Boar, etc. In 2006 creeaza si interpreteaza solo-ul “Reprogramare” in cadrul proiectului “Performing The Body”. Realizeaza impreuna cu Rui Catalao “Coada soricelului” (2007) si “Follow That Summer” (2009). Printre altii, colaboreaza cu: Pascal Allio, Allyson Green, Catalina Gubandru, Andreea Capitanecu, Florin Flueras, Rui Catalao, Maria Baroncea, Eduard Gabia, Bernard Baumgarten, Vava Stefanescu, Madalina Dan.

Farid Fairuz este nascut la Beirut dintr-o mama libaneza si un tata evreu. De-a lungul vieţii ramine marcat de povestea de dragoste tulburatoare dintre parinţii sai, care au trait in clandestinitate vreme de 10 ani migrind mereu intre Turcia, Siria, Liban şi Iordania. Dupa dispariţia tragica a acestora in razboiul din Beirut, este adoptat de doi beduini care il cresc cu lapte de camila şi il educa conform credinţelor lor. Fairuz are un comportament diferit de ceilalţi copii de virsta lui si dovedeşte o sensibilitate maladiva. Destinul ii suride la virsta de 11 ani cind este infiat de o bogata familie iordaniana care se ocupa cu atentie de studiile lui. Astfel Farid Fairuz ajunge sa studieze muzica popoarelor arabe, dansul oriental, dansul clasic şi contemporan, iar apoi creeaza spectacole şi danseaza vreme de ciţiva ani in Europa şi Statele Unite ale Americii fiind privit ca o curiozitate.

Andreea Novac s-a nascut in 1981. A studiat Psihologia la Universitatea Bucuresti, iar in 2008 a absolvit UNATC, sectia Coregrafie.

Intre 1999 – 2003 se ocupa de proiecte de cercetare in domeniul psihologiei si face practica de specialitate ca psiholog.

Din 2003, dupa ce intra la Facultatea de Teatru, trece printr-un numar important de stagii de pregatire si ateliere de dans contemporan. Studiaza cu: Cosmin Manolescu, Allyson Green, Helena Franzen, Carl Olof Berg, Florin Fieroiu, Odette Guimond, Valentina de Piante Niculae, Mihai Mihalcea, Brynjar Bandlien, David Zambrano, Melisa Putz, Eric Schoefer, Ivan Wolfe, Martin Sonderkamp, Marianne Bar, Eduard Gabia, Angelique Willkie, Erin Cornell, Ted Stoffer, Marion Ballester, Marta Coronado, Benjamin Boar, Isabelle Kurzi, Vava Stefanescu.

Din 2005 incepe sa creeze propriile piese: “Aici totul e diferit”, “Are you going with me?”, “B-26-Dans”, “Corp si anti – Corp”, “Aici, acum“.

Beneficiaza de burse si rezidente in strainatate (Italia, Marea Britanie, Olanda), burse pentru cercetare asupra miscarii la Napoli si pentru participare la festivalul de dans contemporan “Tanzimpulse” (Salzburg) si la atelierele „Impulstanz” (Viena).

In 2006 – 2007 participa ca interpret in proiectul european “Migrant Body”. Creeaza coregrafie pentru film si teatru.

Andreea Belu este studenta la sectia de Coregrafie a UNATC, Bucuresti. Pilates si somatic work sunt bazele ei in miscare. A experimentat pentru prima data  CI la workshop-uri conduse de Malcolm Manning, Scott Wells, Ilka Szilagyi, Ray Chung, Jess Curtis. A predat primul workshop de CI la  Festivalul International Trans Contact, Cluj, in 2007. A condus  primele jam session-uri de CI din Bucuresti, unde preda regulat lectii introductive in CI si coordoneaza incalzirile pentru jam session.

Ca instructor de Pilates, Andreea se focuseaza pe a face cunostinta cu corpul, prin constientizarea contactului cu podeaua, cu fittball, sau cu peretele. Cand preda sau se antreneaza, scopul ei este acela de a mari constiinta corporala prin miscare.

Ca interpret, se antreneaza folosind dansul clasic, CI, Pilates, Tehnica Feldenkrais, improvizatia si teatrul fizic. Ceea ce o intereseaza cel mai mult este rezultatul combinarii acestor tehnici.

Ca un coregraf in devenire, se concentreaza pe explorarea modalitatiilor prin care interpretul empatizeaza complet cu coregraful si vice versa. Este convinsa ca intentia este sursa pentru calitatea miscarii, pentru energia de care ai nevoie ca sa te conectezi cu ceilalti, ca sa trimiti si sa primesti mesaje.

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, HipMag.ro, Modernism.ro

Despre cum iluzionistele se fac nevăzute şi, în locul lor, pe scenă, apare altceva. Ceva magic.

30 martie, ora 19.00, Sala Rondă, Centrul Naţional al Dansului Bucureşti

Iluzionistele

Un spectacol de Mădălina Dan

Cu: Maria Baroncea, Carmen Coţofană, Mihaela Dancs, Mădălina Dan

Dramaturgie: Rui Catalao

Scenografie: Mara Grigoriu

Producţie CNDB

[…]“Iluzia” Mădălinei Dan se va ţine cât mai departe de orice bănuială de verosimilitate, propunând spectatorilor o experienţă cu totul specială, maxim imersivă, prin conectarea la nici mai mult, nici mai puţin decât ritmuri şi intensităţi, fie ele sonore, muzicale, vizuale, estetice de-a dreptul, verbale sau vag semantice. Şi toate la un loc alcătuind o sublimă (şi extrem de fragilă) compoziţie, unde palierul vizual şi cel sonor nu coexistă, ci se combină, o compoziţie din coincidenţa a patru ritmuri (patru dansatoare), fiecare fiind format din secvenţe de mişcare/din culori/sunete/cântece/propoziţii şi, eventual, flash-uri de stări sau emoţii de un anumit tip etc.” Adriana Gheorghe, Cotidianul

După prezenţa la Springdance Dialogue, Olanda, unde s-a bucurat de succes, Mădălina Dan a fost aclamată la Tanzquartier Wien pentru piesa „Dedublarea”, pe care a prezentat-o în deschiderea unui program internaţional de spectacole intitulat „ALLREADY” . Mădălina Dan a fost selectată ulterior alături de Andrea Bozic (Olanda) şi Michael Pinchbeck (Marea Britanie) să creeze o coregrafie care a avut premiera în luna aprilie a anului trecut, în cadrul renumitului festival Springdance din Olanda.

Mădălina Dan este absolventă a Liceului de Coregrafie “Floria Capsali” din Bucureşti şi a Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti – secţia coregrafie. Din 1998 până în 2003 este membră a companiei de dans “Oleg Danovski” din Constanţa. În 2008 participă la programul de burse pentru dans contemporan “DanceWeb Scholarship” – Viena. Colaborează cu coregrafii: Cosmin Manolescu, Vava Ştefănescu, Gigi Căciuleanu, Sergiu Anghel , Alexandra Pirici, Lisa Naugle, Christine Bastin, Pierr Wiss şi Jean Guizerix. De-a lungul timpului participă la atelierele coregrafilor şi profesorilor: Martin Sonderkamp, Lin Snelling, Andrew Harwood, Lisa Race, Keith Hennessy, Judith Grodowitz, Libby Farr, Rasmus Olme, Olive Bieringa, Ko Murobushi, Paolo Enrique, Margarida Bettencourt, Laura Simi, Damiano Foa, Donna Uchizona, Christine Bastin, Ivan Wolf, Milli Biterli, Mark Tompkins, Lisa Naugle, Florin Fieroiu, Simona Noja, Judith Turros, Daniel Meja, Erwin Kecsek şi Wilfride Piollet.

Creaţii proprii: „Just like a woman”, „Need for speed”, „Dedublarea”, „Iluzionistele”,  “Beginning, Middle, End”, în colaborare cu Andrea Bozic (Croaţia/Olanda) şi Michael Pinchbeck (Marea Britanie).

Pretul unui bilet pentru acest spectacol este de 10 lei (7 lei cu reducere pentru studenti, elevi, pensionari). Rezervari se pot face la adresa [email protected] fiind valabile doar dupa confirmarea scrisa din partea organi zatorilor.

Parteneri media: 24 Fun, Liternet, Veioza arte, Port.ro, Suplimentul de Cultura, Onlinegallery.ro, Thechronicle.ro, Bucuresti.tonight.eu, Metropotam.ro, WebPr.ro, HipMag.ro, Modernism.ro