Pe data de 25 martie, ora 17.00, la Galeria de Arta a Institutului Irecson, va avea loc vernisajul expozitiei Amorphos/Metamorphosis.

O expozitie in care doi artisti, propun doua viziuni diferite asupra formei in pictura:
Matei Enric propune transformarea spatiului, prin intrepatrunderea dintre plin si gol, creand un dialog intre lucrare si spatiul neutru (pictura obiect). Forma astfel, integreaza spatiul exterior ei, si simultan isi depaseste propriile limite (meta-morphosis), penetrand si transformand ambientul, utilizand peretele ce ar trebuii sa-i fie doar fundal, ca un element compozitional, ce deschide imaginea catre o comuniune cu restul campului vizual. http://matei-enric.blogspot.com/

In pictura Mirelei Iordache, elemenetele se combina, creand impresia de fluidizare a formei (a-morphos), plamadind un spatiu plastic in care acestea se destructureaza si vibreaza.Totul devine o reflectie asupra teluricului.
Compozitiile ei se situeaza, la limita dintre meta- si hiper-perceptie, in intrepatrunderea formelor, prin disocierea lor si juxtapunerea in planuri.
http://mirelaiordache-work.blogspot.com/

Expozitia va fi deschisa de catre istoricul de artã Victoria Anghelescu si poate fi vizitata in perioada 25 martie- 15 aprilie.

Galeria de Arta a Institutului Irecson
Calea Victoriei, nr. 2, interfon 73.   Toate cele bune, Matei Enric.