Va invitam joi, 4 martie, orele 11.00 la lansarea cartii pentru copii De-a avangarda (intrarea Auditorium, str. Stirbei Voda 1-3).

Cartea a fost realizata in urma castigarii premiului REHAU SEE Arts Education Award Kids need the arts every day, acordat de Grupul REHAU impreuna cu KulturKontakt Austria.

Cartea se adreseaza copiilor de 6-10 ani si se doreste a fi un instrument, adaptat varstei lor, pentru a intelege arta, in special curentele de avangarda.   De-a avangarda este mai mult decat o lectura despre arta, este o carte interactiva, un joc in care cei mici pot patrunde pentru a se intalni cu picturile a patru artisti avangardisti expusi in Galeria Natională: Victor Brauner, Marcel Iancu, Hans Mattis-Teutsch si Max Herman Maxy.

Ghidati de patru simpatice mascote, cei mici pot desena, picta sau realiza colaje direct in carte si, folosindu-si imaginatia, atentia si observatia, pot sa rezolve diverse jocuri si sa realizeze un afis, o pagina de revista, o pictopoezie, o sceneta sau un manifest.

via Valentina Iancu