floreanEdiţia a XII-a a Salonului Internaţional de Gravură Mică Cărbunari 2010 este organizată de dl. Victor Florean, preşedintele fundaţiei culturale de artă contemporană Muzeul Florean.

Fundaţia Muzeul Florean susţine şi finanţează toate formele de artă contemporană. Aceste acţiuni de cultură globală în definiţie nu urmăresc crearea sau susţinerea unui anumit curent internaţional. Ele se pot defini ca un act de reflecţie asupra unei lumi care se creează. Ele sunt acele acţiuni care arată că arta de azi rămâne unul din teritoriile de gândire cele mai libere ale societăţii.

Articolul 1

Ediţia a XII-a a Salonului Internaţional de Gravură Mică Cărbunari 2010 este un concurs dotat cu premii care urmăreşte promovarea şi susţinerea tehnicilor clasice de imprimare ale gravurii.

Tema este liberă, pentru a putea permite artiştilor să-şi aleagă acel sector al creaţiei pe care îl consideră că îi reprezintă cel mai bine. Pentru a permite juriului de acordare a premiilor o judecată cât mai obiectivă, fiecare artist va prezenta câte cinci gravuri.

Latura mare a gravurii nu va depăşi 17 cm. Această dimensiune se referă la imagine.

Nu se acceptă serigrafie, foto, desen, calculator.

Pe spatele gravurilor se va scrie cu creionul:

numele artistului

adresa

titlul lucrării

tehnica

dimensiunile

anul de realizare.

Fiecare gravură va fi semnată de artist pe faţă şi va cuprinde inscripţionările clasice: exemplar, titlu, semnătura.

Articolul 2

Lucrările vor fi expediate prin poştă în ambalaje corespunzătoare. Lucrările însoţite de CURRICULUM VITAE vor trebui sa fie trimise spre organizatori pana la data de 7 Aprilie 2010 data postei pe următoarea adresă:

MUZEUL FLOREAN
P.O. BOX 1 OFICIUL POŞTAL 9
430510 BAIA MARE
MARAMURES
ROMANIA


Vernisajul Salonului International de Gravura Mica 2010 va avea loc in data de 20 mai 2010, la ora 12 in Salile Muzeului Florean.

Articolul 3

Se vor acorda trei premii:

· premiul I – 1500 USD;

· premiul II – 1000 USD şi

· premiul III – 500 USD.

Juriul este format din: PAVEL SUSARA, critic de arta, preşedintele juriului, VICTOR FLOREAN, preşedintele Fundaţiei Muzeul Florean, MIRCEA BOCHIŞ, pictor, sculptor, gravor, curator al Salonului Internaţional de Gravură Mică Cărbunari. Artiştii câştigători ai fiecărei ediţii devin automat membri în juriul de acordare a premiilor pentru ediţia următoare. Această practică a devenit o tradiţie a saloanelor organizate de Muzeul Florean.

Premiile ediţiei a unsprezecea vor fi acordate personal artiştilor de către dl. Victor Florean, preşedintele Muzeului Florean, cu ocazia festivităţilor de deschidere a Salonului de Gravură Mică, ediţia a XII-a.

Artiştilor premiaţi li se va organiza separat o expoziţie de grup şi li se va oferi un sejur complet de 8 zile in Baia Mare.

Organizatorii îşi rezervă dreptul şi la alte premii, inclusiv la organizarea de expoziţii personale pentru artiştii selecţionaţi. Pentru detalii suplimentare, organizatorii vor contacta pe fiecare artist în parte.

Articolul 4

Toate lucrările salonului vor fi introduse pe internet, inclusiv detalii privind artiştii expozanţi. Comitetul de organizare a ales varianta de prezentare a salonului pe internet întrucât se doreşte ca accesul la acest salon să fie mondial.

Ediţia a XII-a a Salonului Internaţional de Gravură Mică Cărbunari 2010 va fi publicată pe internet începând din data vernisajului acestei ediţii şi cel puţin până la vernisajul ediţiei a treispezecea a salonului. Adresa la care poate fi vizitată expoziţia este http://www.cmc.ro. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a edita un compact disc şi un catalog ale ediţiei a
XII-a a Salonului Internaţional de Gravură Mică Cărbunari – 2010.

Articolul 5

Salonul Internaţional de Gravură Mică Cărbunari 2010 urmează să fie itinerat în cele mai importante centre artistice din România şi străinătate.

Lucrările acestui salon vin să completeze colecţia de artă contemporană a Muzeului Florean, care este concepută ca un atelier deschis pentru studiul gravurii mondiale contemporane. Concepţia de bază a Muzeului Florean este comunicarea în ambele sensuri, de la artist la muzeu şi de la muzeu la artist.

Lucrările salonului devin proprietatea Muzeului Florean. Ele vor constitui baza pentru continuarea dialogului artistic prin organizarea de expoziţii de grup pe afinităţi artistice.

Fiecare expoziţie organizată va fi prezentată pe internet la adresa deja menţionată.

Articolul 6

Organizatorii îşi rezervă dreptul la fotografierea şi imprimarea fotografiilor după lucrări în vederea publicaţiilor necesare fundaţiei sau în orice alt scop.

Artiştii participanţi vor trebui să accepte condiţiile acestui regulament. Expedierea gravurilor de către artişti pentru participarea la acest salon constituie acceptarea condiţiilor prezente în acest regulament. Pentru orice informaţie suplimentară, vă rugăm contactaţi curatorul expoziţiei:


e-mail: [email protected]

MIRCEA BOCHIS

Curatorul Salonului International de Gravura Mica Carbunari