modele__appel_trescourts-ro-35x50_timisoaraFestivalul de film de foarte scurt metraj Très Courts

7, 8, 9 mai 2010 – ediţia a 12-a

APEL LA PARTICIPARE

Selecţia naţională de filme româneşti

„Around the Très Courts”

Sub eticheta Around the Très Courts sunt grupate filme în afara competiţiei internaţionale, realizate în România.

Este o ocazie excelentă pentru cineaştii amatori sau profesionişti, studenţii la film şi arte vizuale, sau pentru cei care au pur şi simpul o idee genială pe care doresc să o arate lumii întregi, să îşi demonstreze talentul.

Încurajarea creaţiei audio-vizuale româneşti a fost o prioritate a festivalului, încă de la prima ediţie a Très Courts în ţara noastră, în 2007.

Astazi lansăm invitaţia la participare în această competiţie de filme româneşti. Singura condiţie impusă este ca durata filmului sa nu depăşească 3 minute. Toate genurile sunt acceptate : ficţiuni, documentare, animaţie. Participarea este gratuită.

Filmele trebuie trimise în format DVD-video şi însoţite de formularul de înscriere disponibil pe site-ul festivalului www.trescourt.ro până în 10 martie 2010 la Centrul Cultural Francez din TIMIŞOARA : Bv.C.D.Loga, nr.46, 30020 ; [email protected] ; 0256/490544.

În luna martie, un juriu format din specialişti ai audiovizualului, membri ai reţelei culturale francofone şi parteneri vor selecţiona intre 10 şi 30 de filme româneşti care vor alcătui selecţia Around the Tres Courts 2010. Aceasta va fi proiectată, alături de selecţia internaţională, în oraşele din România participante la festival.

Filmele româneşti selecţionate se vor întrece pentru Premiul juriului – decis de Juriu şi pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiecţie a Festivalului din România.

Regulamentul şi fişa de înscriere în festival, precum şi alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro

Pentru detalii suplimentare contactaţi :

Festival des Très Courts – Roumanie

Centrul Cultural Francez Cluj ·

IIC Brătianu 22 · CP 1126 · 400079 Cluj-Napoca ·

Tel: 0745 396678; 0264/ 598 551

[email protected] sau audio.visuel@ccfcluj.ro