surexpo_logoCentrul Cultural Francez din Timişoara şi Muzeul de Artă  vă invită la o Nocturnă în cadrul SUREXPOSITIONS / SUPRAEXPUNERI, proiect realizat cu sprijinul Primăriei Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara în cadrul conceptului
„TIMIŞOARA – OPEN ART CITY / TIMIŞOARA – ORAŞ DESCHIS AL ARTELOR”


NOCTURNE

Joi 26.11, ora 19.00, Muzeul de Artă 

Grupul Multiflex (Novi Sad, Serbia): Performance sunet şi video DJ / VJ : « Multiflex – Book One»
http://videomedeja.org/sh/video/video-multiflex-book-one

Tomek Ducki (Ungaria), Proiecţii video 
http://www.vimeo.com/tomekduck

 

Grupul Multiflex

MULTIFLEX (Novi Sad, Serbie) este un grup de artişti care, graţie a diferite suporturi, investighează metode pentru a vedea cum arta poate deveni o religie. Multiflex a fost creat în 2006. Grupul şi-a expus şi prezentat « operele sale de artă » în Serbia, Germania, Ungaria, România, Macedonia, Ucraina.

În proiectele noastre, investigăm relaţiile dintre artă şi religie sau modul în care arta ar putea deveni religie. Facem acest lucru folosind diferite mijloace artistice. De cele mai multe ori, facem spectacole în direct, în locuri alese de noi, în faţa camerei de filmat fixe (fără cameraman) şi astfel se înregistrează actul în direct. Spectacolele noastre nu au un scenariu pregătit, tot ceea ce rezultă este fructul inspiraţiei noastre de moment şi al interacţiunii dintre noi. Cel mai important lucru pentru noi, atunci când creăm artă, este ideea de joc. De asemenea, umorul este prezent cu rol de critică la adresa manipulării minţii umane de către religiile oficiale.
Pur şi simplu, de-a lungul istoriei civilizaţiilor, nimic nu a ajutat religia să fie înţeleasă şi acceptată mai mult decât a reuşit arta. Acum încercăm să punem lucrurile în opoziţie.

Membrii sunt :

Dragan Zivancevic MA (1967) – artist vizual, profesor – Academia de Arte din Novi Sad

Dragan Matic MA (1966) – artist vizual, profesor – Academia de Arte din Novi Sad

Zeljko Piskoric MA (1961) – artist vizual, scenograf- Teatrul Naţional Sârb din Novi Sad

Bosiljka Zirojevic MA (1971) – pictor, profesor – Academia de Arte din Novi Sad

Igor Lecic (1970) – Muzician şi producător de muzică – free lance

http://videomedeja.org/sh/video/video-multiflex-book-one


Tomek Ducki

Născut la Budapesta, director de animaţie şi grafician de origine ungaro-poloneză. A absolvit cursurile de animaţie ale Universităţii de Arte şi Design din Moholy-Nagy,  Budapesta, în 2006. A participat, de asemenea, la programme de schimburi la Paris şi Cracovia. Din 2001 a creat mai multe scurt metraje independente şi de animaţii iar afişele sale apar an de an pe străzile din Polonia. A lucrat ca şi grafician în Irlanda, apoi, în 2008 a început cursurile de realizare a filmelor de animaţii la “National Film and Television School” din Londra. În prezent, lucrează la propriul său film de animaţie.

Filmul său de final de studii, “Life Line”, a câştigat mai mult de douăzeci de premii în Europa şi a fost nominalizat la Cartoons d’Or în 2007. Anul trecut Screen Daily l-a catalogat drept « una dintre stelele Europei de mâine ».

Platformele creaţiilor sale vizuale acoperă numeroase domenii precum internet, tehnologii mobile, teatru, cinema etc.

http://www.vimeo.com/tomekduck