invitatie-anaid-art-5-aniJoi, 8 octombrie 2009, ora 19:30 va avea loc la ANAID ART GALLERY  expoziţia aniversară „5 ANI DE ARTĂ CONTEMPORANĂ LA ANAID ART GALLERY”. Expoziţia se doreşte a fi o trecere în revistă a tuturor proiectelor expoziţionale întreprinse de Anaid Art Gallery în cei 5 ani de activitate.

 

 

„5 ANI DE ARTĂ CONTEMPORANĂ LA ANAID ART GALLERY” va reuni o serie de afişe, cataloage, fotografii, filme din arhiva galeriei.

invitatie-topos-by-lucian-broscatean

Joi, 8 octombrie 2009, ora 19:30 va avea loc tot la ANAID ART GALLERY şi inaugurarea concept space-ului destinat fashion designer-ului Lucian Broscăţean, „TOPOS by LUCIAN BROSCĂŢEAN”. 

 

 Anaid Art Gallery şi-a deschis porţile în 2004, fiind o galerie de portofoliu privată destinată artei contemporane. În decursul celor 5 ani de activitate Anaid Art Gallery a dezvoltat o serie de parteneriate şi colaborări cu muzee, centre culturale şi universităţi din România şi din afara ţării. Din 2005 Anaid Art Gallery participă pe piaţa internaţională de artă prin intermediul târgurilor de artă contemporană.

Anaid Art Gallery a fost încă de la începutul înfiinţării un providor inovator al evenimentelor expoziţionale. Este prima galerie de artă care iniţiază şi implementeză conceptul de exhibition design în spaţiul artei româneşti în anul 2007 prin programul anaid art+arhitecture project. În 2008 este prima galerie de artă contemporană din România care integrează în cadrul proiectelor sale curatoriale existenţa unui spaţiu destinat fashion designului în cadrul departamentului Anaid Art Concept Space.

Din 2006 Anaid Art Gallery este membru fondator al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România (RNMR) şi din 2009 este membru fondator al Asociaţiei Comercianţilor Operelor de Artă din România (ACOAR), care este membră al Confederaţiei Internaţionale a Negociatorilor de Opere de Artă (CINOA).

Galeria are ca scop să promoveze arta contemporană românească prin dezvoltarea de parteneriate şi colaborări cu galerii din străinătate, prin încurajarea şi stimularea valorilor estetice oferind totodată un spaţiu generator de dialog între creator şi public.

 

Obiectivele galeriei

 

•Sensibilizarea societăţii contemporane faţă de actul artistic

•Crearea unui public avizat, capabil să descifreze şi să asimileze problematica esteticii contemporane

•Coordonarea unor activităţi de documentare şi reprezentare a artei contemporane româneşti

•Formarea unui cadru de difuzare a informaţiei artistice în/prin mediile de comunicare.

 

Diana Dochia, General Manager

Anaid Art Gallery