Részegh Botond X.

3 decembrie orele 18.00

Cărturești Carusel, Strada Lipscani nr. 55

Editura Bookart și Editura Fundația pentru Școală vă invită vineri 3 decembrie orele 18.00 la lansarea volumului Részegh Botond Ten Years 2010-2020 la Cărturești Carusel, Strada Lipscani nr. 55 încadrul expoziției X.

Volumul Részegh Botond 2010- 2020 Ten Years prezintă o selecție a seriilor de lucrări realizate în ultimii zece ani de către artist, pornind de la ilustrațiile pentru bestsellerul Bursts de Albert László Barabási (Dutton, 2010, New York) încheindu-se cu seria de desene minimaliste realizate în timpul carantinei din 2020. 

Așadar, volumul prezintă într-o manieră caleidoscopică diferite repere din practica artistului în care putem să urmărim trecerea de la o serie la alta cu focus pe diferitele procese și etape de creație și evoluție artistic în funcție de abordările succesive a diferitelor tehnici pe parcursul celor zece ani.

Textele sunt semnate de Albert- László Barabási, Zsolt Petrányi istoric de artă și fost director al Kunsthalle Budapesta, în prezent director al departamentului de artă modern și contemporană al Galeriei Naționale al Ungariei și Dan Lazea.

Designul a fost realizat de către unul dintre cele mai sonore nume europene al designului de carte, Zalán Péter Salát, de două ori câștigător al premiului German Design Award în 2017 și 2019, respectiv European Design Award 2016.

Cartea este o ediție comună a editurilor Fundația Pentru Școală și Bookart.