Donald Simionoiu la H’art Gallery
Expozitie de pictura Portretul lui D.Juns
Vernisaj vineri 30 iunie ora 19.00
Pana pe 10 iulie 2006

Ce se intampla daca nimeresti intr-o camera unde poti sa vezi cupluri care se perinda pozand, fara sa stie ca sunt parte din cadrul unui tablou. Donald Simionoiu este artistul la care multe lucruri se intampla in fundal. In fundal nu stau naturi moarte, obiecte nenecesare. Fundalul este tapetul unor camere raportate la dinamica cuplurilor.

Degeaba te-ai increzut in culorile si transpunerile autohtone ale unor membrii proveniti din asa numita clasa mijlocie. Imaginea colorata si ordonata a clasei de mijloc provine si din tablourile de propaganda patriotica axata pe familia nucleara si cuplurile de tineri comuni. Sorgintea familiei cu salariu mediu impreuneaza retorica pop-cultista a unei sagrada familia cu parul oxigenat de curand. Mama Marlyn cu pruncul este parte din sfanta familie de acasa. Aproape tributar unui spirit frugal, Donald Simionoiu lasa hainele sa vorbeasca despre vechea camasa albastra muncitoreasca, de floarea tinuta in mana. Muncitorul poarta blue collar, iar meseria lui e fara nume – indeplineste servicii.

Dar cuplul poate fi si noua clasa de afaceristi care poarta in ei urmele distinctive ale pretentiei lor politice. Viata lor privata si cea publica e una si aceeasi, iar asta se vede pe reverul inrosit de camasile Versace. Ochii ei sunt atintiti undeva inafara existentei de fotoliu matlasat. Pisica merge pe interiorul cadrului. Iar cadrul este lumea noilor cutume de salon, prosperitatea luxata care se plimba catarata pe pereti. Donald Simionoiu este unul din cei care lasa tapetul social sa luceasca.

Stefan Tiron – curator