In semn de protest fata de lucrarile de demolare incepute miercuri in Parcul Carol, lucrari ce ameninta sa distruga intreg ansamblul peisagistic al parcului precum si monumentul semnat de arhitectul Nicolae Cucu, bucurestenii sunt invitati sa marcheze intre 14 aprilie-14 mai “Luna Salvati Parcul Carol”.

Ca parte a acestei luni de proteste, simbata, pe 17 aprilie, in Parcul Carol va demara un Maraton al Artelor, in care artistii sunt chemati sa se exprime nu de pe scena, de la microfon sau de pe simeze, ci printre oameni. Muzicieni, actori, dansatori, coregrafi, pictori, arhitecti, regizori, scriitori, fotografi vor sustine, in fiecare dupa-amiaza dupa ora 16, “ateliere civice”, care vor face din arta lor un gest de revolta fata de actul de incultura al autoritatilor. Vointei politice demolatoare i se va opune un gest artistic – privit fie ca spectacol, fie ca act didactic ce va implica si participantii la protest.

Reamintim ca printr-un Ordin al Ministrului Culturii (nr.2214/05.04.2004), semnat pe 5 aprilie 2004, portiunea din Parcul Carol care fusese data, in mod anti-constitutional, in administrarea Patriahiei a fost de data aceasta DECLASATA, urmind a fi radiata de pe lista monumentelor istorice.

Decizia reprezinta un precedent periculos, care pune sub semnul intrebarii nu numai semnificatia statutului de monument istoric, ci chiar valoarea legii in acesta tara.

“Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta”

Artistii care doresc sa se solidarizeze cu acest proiect sunt invitati sa ne contacteze.

021/326.78.65
0723.399.138
0740.131.101
www.humanism.ro
[email protected]