Rebranding Art in Romania este o campanie publicitara pentru vanzarea unui produs de succes pe piata internationala-arta contemporana-urmarindu-se obtinerea unui succes asemanator si in Romania, prin aplicarea unei politici de marketing viabile (reteta testata + adaparile la contextul romanesc necesare in urma unui studiu de piata).

Step 1. The Show

Curator

Cosmin Costinas

Artisti participanti

Mircea Cantor

Aurel Cornea&Oana Felipov

Cosmin Gradinaru

Ioan Godeanu/The Institute

Istvan Laszlo

Szilard Miklos

Ciprian Muresan

Vlad Nanca

O-zone

Cristian Pogacean

Gabriela Vanga

Ce este Rebranding art in Romania?

Rebranding Art reuneste tineri artisti romani ale caror preocupari vizeaza sau pornesc de la statutul de limbaj de larga audienta sociala a artei contemporane, precum si un model de reusita pe piata media, o trupa pop cu unul dintre cele mai spectaculoase succese la public si cu o politica de imagine coerenta pentru targetul pe care il vizeaza.

Ce isi propune?

Rebranding Art isi propune sa prezinte arta contemporana intr-o forma atractiva pentru un segment mai larg din societatea romaneasca decat cel al obisnuitilor unor astfel de manifestari (circa 100 de persoane la nivel national)

Rebranding Art vrea sa coboare manifestarea artistica din sfera unei “culturi inalte”, integrand-o in piata media, transformand-o in obiect de larg consum, fara ca prin aceasta calitatea gestului artistic sa aiba de suferit.

De ce?

In primul rand pentru ca Rebranding Art considera arta contemporana ca pe un produs al contextului social, de aceea prezentata intr-o forma atractiva, ea poate si trebuie sa se intoarca spre acest context, influentandu-l. Arta contemporana reprezinta un limbaj viabil prin care problemele fundamentale ale societatii pot fi dezbatute cu un ecou superior altor limbaje culturale.

Expozitiile de arta contemporana reprezinta adevarate forumuri in care se pun in discutie subiecte actuale de interes general, care regandesc societatea si propun solutiile cele mai accesibile unui public larg. In alte spatii culturale, arta contemporana atrage un numar record de vizitatori. Iar influenta ei pe termen lung asupra societatii este semnificativa. Credem ca acest lucru este posibil si in Romania, oricum la un nivel mult mai extins decat pana acum, de aceea Rebranding Art isi propune sa creeze toate conditiile unui succes mediatic.

In al doilea rand pentru ca Rebranding Art considera ca dincolo de conflictele interne si de diferentele ideologice, una dintre problemele fundamentale ale artei contemporane in Romania este lipsa ei de transparenta si de mediatizare, marginirea ei la un grup alarmant de restrans. Consideram ca in ciuda unor posibile aparente, situatia economica actuala a Romaniei permite o dezvoltare superioara a artei contemporane, problema ei principala rezidand tocmai din autoizolarea ei. Autoizolare care se datoreaza atat unei atitudini elitiste inerte cat si ignorarii adevaratei mize a artei contemporane.

Si nu in ultimul rand pentru ca Rebranding Art accepta sistemul media al societatii contemporane, si-l asuma, si intelege sa il puna in discutie prin propriile lui canale de comunicare.

Rebranding Art isi propune sa aiba un impact imediat asupra societatii romanesti, familiarizand publicul larg cu formele contemporane ale creativitatii artistice, pornind de la convingerea ca problemele tratate in arta contemporana se adreseaza unei parti mai largi din societate decat cea obisnuita cu ea.

Despre show

Formatul expozitiei va respecta minimul de cerinte absolut necesare pentru succesul la public al unei astfel de manifestari:

-conceperea unei identitati a expozitiei, comisionata unei agentii de publicitate

-durata de minim o luna, marcata de un opening si de o inchidere cu concluzii

-catalogul expozitiei, disponibil la opening

-workshopuri pe subiectele atinse in expozitie, conceput astfel incat sa pastreze in atentia publica expozitia pe toata durata ei

-website/forum

-mediatizare care nu se va limita la canalele culturale

-Dj party “in situ” la opening si inchidere

Rebranding Art in Romania este un proiect deschis. Expozitia reprezinta un prim pas al acestei campanii. Data expozitiei va fi anuntata curand. Brandul Rebranding Art in Romania poate fi cedat oricaror initiative care urmaresc scopurile generale ale proiectului. In prezent se afla in desfasurare proiectul Ce e arta si la ce ne ajuta ea? o actiune roolytoons in cadrul Rebranding Art in Romania.

astept pareri si propuneri, Cosmin Costinas