Centrul Cultural Francez din Iasi va invita la fotograf.adj

14 februarie – 5 martie 2011 / deschiderea: 24 februarie 2011/18h00.

Artisti: Laura Aparaschivei, Mihai Apostu, Iasmina Calinciuc, Alexandra Corneanu, Gabriela Insuratelu, Alex Gheorghita, Cosmin Gradinaru, Alex Maxim, Vladimir Negru, Mihai Nistor si Octavian Tudose.

Curatori: Lavinia German si Catalin Gheorghe.

Lucrarile sunt prezentate intr-o cheie de lectura modernista, in care atitudinea e dispusa in structura, obiectivitatea e tratata ca limbaj, iar frumusetea e supusa judecatii de gust. Peisajele urbane, naratiunile, portretele, obiectualitatile si inscenarile sunt abordate intuitiv sau cerebral, cu anxietate sau detasare, cu umor sau cu seriozitate. Aici fotografia este vazuta ca un mediu in care atentia sau explorarea estetica ofera drama sau lirism, mai curand decat certitudini si convingeri. In fotografia de arta tacerea creeaza lumi, iar privirea modifica sensuri.

O expozitie de fotografie artistica a studentilor de la Facultatea de Arte Plastice, Decorative si Design din Iasi, Directia de studiu Foto-Video-Procesarea imaginii pe calculator, realizata cu sprijinul Centrului Cultural Francez Iasi si Vector – studioul de practici si dezbateri artistice, Iasi.

http://www.ccfiasi.ro/