galeria nouă / new gallery
Str. Academiei 15, Bucureşti 1
T/F: +40.21.313.5111
M: +40.744.357
E-mail: [email protected]
Website: www.icca.ro/galeria_noua

vă invită miercuri 25 septembrie 2002, ora 18:00
la vernisajul expoziţiei de fotografie prilejuită de lansarea oficială a revistei artphoto

[number one]

25. 09 – 29. 09. 2002

Expoziţia prezintă o selecţie din lucrările artiştilor ale căror portofolii sunt incluse în primul număr al revistei artphoto:
Adrian Armanca
Andrei Calangiu
Ştefan Cosma
Alexandra Croitoru
Nicu Ilfoveanu
Răzvan Ion
Iosif Kiraly
Vlad Nancă
Ioana Nemeş

Deşi a fost mult timp privată de un context coerent de promovare, observăm mai recent o nouă precepţie asupra fotografiei ca mediu de creaţie, datorată şi programelor / expoziţiilor propuse de instituţii precum Galeria Nouă.

artphoto, prin ediţia tipărită şi cea electronică, doreşte să informeze publicul despre tendinţele internaţionale în fotografie / arta video şi să promoveze artiştii români care utilizează aceste medii de exprimare artistică. Primul număr artphoto prezintă portofoliile câtorva din cei mai activi artişti români vizuali cu expunere internaţională sau cu potenţial deosebit.

“Am dorit ca revista-catalog să fie cât mai accesibilă. Forma tipărită este complementară celei electronice, www.artphoto.ro. Pentru o calitate bună a reproducerii lucrărilor numai analogul poate fi optim. Tiparul oferă mediul perfect de redare. Formatul electronic, însă, oferă spaţiu nelimitat. O îmbinare reuşită a celor două formule asigură expunerea maximă.”
Răzvan Ion, fondator & editor ArtPhoto


“Artphoto se vrea o alternativă, un alt mod de a percepe lumea, o voce nouă, un posibil drum, un proiect cu final deschis, fluid, în continuă transformare, creativ…
Artiştii de azi, cei autentici, nu mai fac fotografii, ci creează imagini. […] prelucrate, recadrate, recompusă, interpretată, modificată, procesată pe computer până când artistul decide că e gata să fie transferată pe un suport şi expusă, singură sau ca parte dintr-o serie.
Pe scurt, vorbim de un nou mod de a percepe realitatea şi de a o interpreta.
Artistul nu mai descrie ce vede prin imagini-martor meştesugite tehnic, menite să înfrumuseţeze, să şocheze sau să constate sec un fapt, ci încearcă să surprindă desfaşurarea fenomenelor în timp şi spaţiu printr-o anumită expresie oferită de secvenţialitate şi serialitate. Stilul nu se mai decodează în detalii clare, ci în expresia fluidă generală, în semantica mesajului.”
Cristian Crisbăşan (extras din “Noua imagine” www.artphoto.ro )


Galeria Nouă este situată în zona Piaţa Universităţii, pe str. Academiei nr. 15, vis-à-vis de Institutul de Arhitectură, iar expoziţia [number one] poate fi vizitată până în data de 29 septembrie 2002, de miercuri până duminică între orele 11:00 si 19:00.

Revista artphoto este realizată cu sprijinul Pro Helvetia şi protip
ediţie online: www.artphoto.ro
Parteneri media: Balkon, Observatorul Cultural, Romantic FM, http://www.bumerang.ro

Pentru informaţii suplimentare, fotografii, interviuri vă rugăm să ne contactaţi la următorul număr de telefon: 0721 880 926 – Dragoş Olea.
_________________________________________________________________________
Galeria Nouă este un spaţiu de artă contemporană sub patronajul Primăriei Municipiului Bucureşti, sprijinită de Fundaţia Pro Helvetia şi Centrul Internaţional de Artă Contemporană.