1. Se redeschide sub noi auspicii spatiul expozitional apartinand Universitatii de Arte Bucuresti din str. General Budisteanu nr. 10, Bucuresti.

2. Acesta se va numi GALERIA.

3. Membrii coordonatori ai GALERIA sunt: Alina Serban, Elena Dumitrescu, Nicu Ilfoveanu, Eugen Alexandru Gustea.

4. GALERIA dispune de video-proiector,computer, camera de oaspeti.

5. LUNI 11 MARTIE 2002 orele 18.00 se va deschide expozitia cu tema COLECTIA iarna/primavara, curatori Alina Serban & Nicu Ilfoveanu. In masura in care doriti sa participati la aceasta expozitie asteptam proiectele voastre prêt-à-porter, haute-couture sau chiar sans-couture la adresa de mai jos:

GALERIA, str.General Budisteanu nr. 10, Bucuresti, Romania
e-mail: galeria_galeria @ yahoo.com
Data limita de depunere a proiectelor este: luni, 4 martie 2002


despre GALERIA
Ideea de pornire a acestui proiect a venit in primul rand din nevoia de regenerare a canalului de comunicare intre student si spatiul expozitional, iar in al doilea rand din necesitatea restabilirii unei relatii directe intre studentii romani si cei straini prin intermediul spatiului expozitional al Universitatii de Arta din Bucuresti.

De aceea in viziunea noastra:

– GALERIA este un termen generic, un spatiu ce poate deveni al fiecaruia, in care oricine poate expune.
– GALERIA isi propune sa promoveze noi tendinte, avand ca element central experimentul individual.
– GALERIA doreste sa introduca in circuitul expozitional nume noi.
– GALERIA este deschisa schimburilor culturale, iar daca notiuni precum interdisciplinaritate, globalizare, sunt astazi la moda, de ce sa nu le folosim in sens pozitiv prin orientarea si catre alte domenii, prin difuzarea artei dinspre si catre alte centre (fie din tara, fie din strainatate).
– GALERIA nu-si promoveaza ideile doar prin perspectiva tanarului artist, ci si prin cea a tanarului curator. De aceea propune lansarea unor proiecte curatoriale venite dinspre tinerii critici de arta.


concept COLECTIA iarna / primavara
Moda… poate cel mai familiar lucru pe care il experimentam. Prezenta ei ne trimite cu gandul la o situatie la care suntem constransi sa participam.
Moda se refera in primul rand la un automatism: de a te imbraca, de a vorbi, de a trai, de a privi. In al doilea rand, ne trimite la ceea ce e nou. Exista mode si mode, asa cum exista nou si nou. Nu putem sti insa ce este mai nou decat noul.

Apare astfel moda si modul ei de a se exprima.

A fi la moda = ambiguitate.

Dar ce se afla dincolo de moda?

Expozitia COLECTIA iarna / primavara incearca sa surprinda ce e sau nu la moda intre mode. Schimbarea pe care o propune este expresia unui joc. Sa fi intre mode este mai interesant decat sa fi la moda.

COLECTIA iarna/primavara este o colectie ipotetica. O simpla iesire din cadrul binecunoscut (toamna/iarna, primavara/vara), un moment de ruptura unde termenii se pot oricand inversa. COLECTIA iarna/primavara este o colectie unica. Ea impune haute-à-porter si prêt- couture. Moda intre mode este una sans couture.

Din acest motiv ea poate constitui oricand noul sau dimpotriva. Se creeaza astfel o alta imagine despre cotidian, despre legaturile personale sau despre cunostiintele noastre.

A fi intre mode presupune o schimbare, inlaturand tot ceea ce este moda cu adevarat.