În acest weekend, Ștefania Nistoreanu va prezenta publicului unele dintre cele mai reușite lucrări ale sale, în cadrul expoziției intitulate „Quantic”, al cărei vernisaj va avea loc sâmbătă, 18 mai, la Palatul Brukenthal din Avrig, județul Sibiu.

Aproximativ 25 dintre operele pictoriței vor fi expuse, în premieră, într-un loc încărcat de istorie și frumusețe: vechea și romantica reședință de vară a baronului Samuel von Brukenthal, situată în apropierea Sibiului. Expoziția – realizată sub îngrijirea artistului Ovidiu Cărpușor, directorul Galeriei de Artă „Transilvania” din Brașov – reunește lucrări cu teme abstracte sau fantastice, care aduc în atenția privitorului scheme subtile inspirate din fizica cuantică. Printre picturile ce vor putea fi admirate la Palatul Brukenthal Avrig se numără Freedom, Antivirus, Without Sense, The Face of Power, The Couple sau Aliens Love.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 18 mai, de la ora 18.00, iar expoziția va fi deschisă publicului până la data de 22 iulie 2013. Totodată, Ștefania Nistoreanu participă, în această perioadă, alături de alți 47 de artiști reputați, la o expoziție de excepție – „Artă și spiritualitate în spațiul transilvan” – organizată de Institutul Cultural Român din Budapesta. Ștefania este prezentă în această expoziție cu lucrarea „Germini”.

Târg de flori și două concerte dedicate Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu

Ziua de 18 mai este una plină de evenimente la Palatul Brukenthal Avrig. De la ora 09.00, în fermecătoarea grădină odinioară îngrijită de Samuel von Brukenthal, are loc Târgul de Flori. Vizitatorii vor putea admira standuri de flori, mobilier de gradină, unelte şi aranjamente florale, iar la Cafeneaua Grădinii se vor putea bucura de soarele plăcut al primăverii. Evenimentul este realizat de Consiliul Local Avrig, prin Muzeul şi biblioteca Avrig, Centrul de Informare Turistică Avrig, în parteneriat cu Fundaţia Samuel Brukenthal, Asociaţia GAL Ţara Oltului şi Asociaţia Prietenii Avrigului.

În aceeşi zi au loc şi două concerte, ce vor fi organizate în cadrul Zilelor Culturale ale Judeţului Sibiu. Primul concert va fi susţinut de Filarmonica de Stat Sibiu şi începe la ora 18.00. De la ora 19.00 veți putea asculta muzică interpretată de corul de cameră „Caedonia”.

###

Despre Ştefania Nistoreanu

Ştefania Nistoreanu abordează pânza într-o manieră extrem de intimă, dar compoziţiile sale înglobează deseori teme universale, ancestrale şi actuale în egală măsură. De altfel, lucrările ei reprezintă o sumă de contraste, exprimând realismul şi fantasticul omogenizate armonios, ca într-un panaceu de mult aşteptat. Stilul este îmbogăţit de o imaginaţie fecundă, dublată de o excepţională fineţe artistică. “Viaţa pe Pământ este o bătălie continuă cu ceilalţi şi cu propriile noastre ego-uri. Avem, deci, nevoie de cele mai bune arme pentru a supravieţui: realism şi putere de a visa, luciditate şi putinţa de a crede în basme, ochi capabili să privească prin întuneric şi inimă deschisă spre lumină. Iar, uneori, când realitatea devine gravă, avem nevoie să ne putem crea o altă lume, un alt univers adevărat. Despre asta este pictura mea”, declară Ştefania Nistoreanu.