Centrul Cultural Francez din Timisoara are plăcerea să vă invite marți 18 ianuarie la ora 18
la vernisajul expoziției
PROVIZII PENTRU CĂMĂRILE SUFLETULUI

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 18 ianuarie – 8 februarie la CCF
Pentru că „sufletul este o parte din noi care bate până la sfârsitul vieții” (Mălina) si el este „cămara în care depozităm iubirea, prietenia si alte sentimente” (Alessandra), la începutul acestui an scolar, elevii de clasa a III-a de la scoala generală nr. 19, care fac parte din cercul de creație literară de la Palatul Copiilor din Timisoara, au hotărât să pună la păstrare, pentru cât va ține iarna, toate sentimentele si impresiile prilejuite de toamnă.
Si-au imaginat Toamna ca pe un adevărat tărâm, i-au scris basme (cu Regina Ploaie si Regele Vânt), legende (a merelor rosii, a nucilor sau a ploii), i-au compus versuri si si-au exprimat admirația în esența concentrată a haiku-ului. Au făcut si pastise după rețetele de dulcețuri si murături ale bunicilor si au obținut compotul prieteniei, serbetul de iubire, ori gemul de dragoste cu sâmburi.
Tot ceea ce nu s-a putut cuprinde în cuvinte, au exprimat în limbaj plastic, si astfel au creat lucrări colective, au „construit” fructe uriase din carton, s-au jucat cu formele si culorile în alternanțe de gol-plin si au combinat desenul cu caligrama.

Coordonatorii acestui proiect sunt prof. Raluca Lungu (scriere creativă – Palatul Copiilor), Marieta Barbu (artă decorativă – Palatul Copiilor), învățător Elena Capotescu (Scola generală nr. 19 „Avram Iancu”).
Îi invităm să vadă expoziția pe toți cei care, ca si noi, simt că sufletul are nevoie de „bucurii, sentimente frumoase si iubire” (Tania) ca să îsi umple cămările.

Vernisaj marți, 18 ianuarie, ora 18
Centrul Cultural Francez din Timisoara, Bd. C.D. Loga nr. 46
INTRAREA LIBERĂ