Fundația Aquatim și compania Aquatim au onoarea să vă invite luni, 13 mai, de la ora 18, la vernisajul expoziției de pictură Explorări afective, a artistului vizual Ciprian Radovan. Evenimentul va avea loc la Muzeul Apei din Timișoara (Calea Urseni, nr. 26), iar despre expoziție și artist vor vorbi Diana Radovan și Robert Șerban.

„Ciprian Radovan este un artist important nu doar pentru vestul României, fiindcă opera sa – racordată inclusiv la ceea ce a fost și a însemnat neo-avangarda timișoreană – dă seama de căutările continue pentru noi formule picturale și evadările dese din convențional, care s-au soldat cu lucrări și, apoi, cu expoziții ce au stârnit, de-a lungul zecilor de ani, interesul, entuziasmul și recunoașterea din partea profesioniștilor și iubitorilor artei.

Pictura sa este un testimonial al amestecului de luciditate și cartezianism, cu onirism și vivacitate coloristică.

Totodată, domnul Radovan, care în 13 mai va împlini 85 de ani, este unul dintre polimații Banatului, fiind atât un admirabil artist vizual, cât și un cercetător cu numeroase studii și brevete de invenții în electrochimie și profesor universitar de primă mână al Politehnicii timișorene.

Expoziția, găzduită de Muzeul Apei, conține lucrări donate de domnul Ciprian Radovan Fundației Aquatim și este un omagiu pe care comunitatea științifică și artistică a Timișoarei îl aduce distinsului ei membru.” (Robert Șerban)

Expoziția va fi deschisă până la 1 iulie 2024.