Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” găzduiesc în perioada 2-15 februarie 2024 expoziția „Amintiri despre azi” semnată de artistul plastic Dănuț Adrian Chidon – Frunză.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 2 februarie 2024, la ora 16:00. Evenimentul va fi moderat de d-na dr. Aurica Ichim, manager al Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași. Prezintă: profesor univ. dr. Constantin Tofan, vicepreședinte UAPR – Filiala Iași și profesor univ. dr. Petru Bejan, critic de artă.

„Adrian Chidon Frunză tatonează cu pasiune „lumea artei”, în căutarea unei stilistici personale cât mai expresive, preocupate să descrie altfel omul și întâmplările vieții de zi cu zi. Care este miza unui asemenea interes? Gestiunea și experimentarea fericirii, în formule epurate de convenții și eliberate de clișeele obișnuite ale reprezentării. Fericirea este o iluzie, dar și obligație, și fundătură, și promisiune mereu amânată, împlinită rareori, în momentele faste ale întâlnirii cu arta. Dacă studiile de portret par mai curând „decupate” din realitate, incursiunile în cotidian surprind cadre aleatorii, sugestive, în acord cu intensitatea evenimentelor trăite. Simbolicul și evazivul surclasează relevanța vizibilului și explicitului. În cazul peisajelor citadine, tonalitățile afective sunt mai curând negative, amplificând

impresiile de vag și anxietate. Expoziția de la Galeriile „Dan Hatmanu” oferă publicului ieșean ocazia de a lua contact cu lumea reală, dar și cea expansiv-ficțională, a unui autor deopotrivă talentat și inventiv.”( profesor univ. dr. Petru Bejan)

Vă așteptăm cu drag!

Curator/ coordonator de eveniment, profesor Carmen Sîrbu