Modernism.ro a realizat miniseria „Brâncuși văzut de …” cu Robert Șerban, scriitor. Urmărește și episoadele „Brâncuși văzut de …” Bogdan Rața, sculptor; Aura Bălănescu, manager proiect și Ovidiu Șandor, comisar al expoziției „Brâncuși: surse românești și perspective universale”, colecționar, antreprenor cultural, președintele Fundației Art Encounters.
Fiecare invitat ne-a ghidat subiectiv, personalizat prin expoziție, așa că o să surprindeți o diversitate a interpretărilor și a influențelor artei lui Brâncuși pentru lumea de astăzi.
Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” reunește 100 de lucrări ale artistului din mari muzee ale lumii și din țară și este parte din programul „Timișoara 2023: Capitală Europeană a Culturii”
„Ce urmează să vedem începând cu 30 septembrie la Muzeul Național de Artă din Timișoara este prima expoziție Brâncuși care plasează artistul într-un context românesc și reprezintă o binemeritată revenire simbolică în patria de origine. Din punct de vedere instituțional, expoziția Brâncuși de la Timișoara ilustrează și un exemplu de bune practici și de colaborare complexă între instituții românești și străine, atât publice, cât și private. E un succes că am reușit să strângem în jurul proiectul oameni foarte capabili și să arătăm că se poate face un astfel de proiect ambițios, la un nivel ridicat și în România. Constatăm că expoziția beneficiază și de un sprijin semnificativ din partea firmelor românești sau active în România și sperăm să vedem și în viitor astfel de implicări în zona artei vizuale”, menționează Ovidiu Șandor.
Recent Comments