MIHAI ANTON 
Studiu?
22-29 noiembrie 2023
Vernisaj joi, 23 noiembrie, ora 19:00

Scenograf, pictor, publicitar, fotograf
Chiar nu contează în ce ordine puneți aceste atribute ale lui Mihai Vladimir Anton, pentru că ele se întrepătrund, se completează și creează împreună lumile fantastice din sufletul și mintea artistului. El definește momentul concepției unei lucrări de artă într-un mod tandru și edificator pentru felul în care se raportează la creație, declarând: “Arta mea se naște în momentele în care ideile, gândurile, stările, experiențele mele fac dragoste cu viața mea.”
“Studiu?”, titlul acestei serii de fotografii este o întrebare plină de curiozitate pentru că această stare îl definește pe Mihai Vladimir Anton în fiecare moment al vieții.
Prin compozițiile cu naturi moderne, Mișa, așa cum i se mai spune artistului, se joacă cu voluptate la limita dintre fotografie și pictură. Aerul flamand al lucrărilor sale provoacă o nostalgie odihnitoare, incitând în același timp prin contemporaneitatea obiectelor și ființelor surprinse în imagini.
O parte dintre fotografiile cuprinse în această colecție sunt premiate și publicate în Catalogul Lürzer’s Archive – 200 cei mai buni fotografi din lume, ediția 2023/2024.

Vă așteptăm să descoperiți universurile din fotografiile lui Mișa în perioada 22-29 noiembrie, la galeria Galateca din str C.A. Rosetti nr 2-4.
Vernisajul va avea loc joi, 23 noiembrie, incepand cu ora 19