Muzeul Național al Literaturii Române organizează, la sediul său din strada Nicolae Crețulescu nr.8, în perioada 1 noiembrie – 26 Noiembrie 2023, expoziția de bijuterie contemporană “ Artă în porțelan”, a artistei Maria Paltin. Expoziția, care va fi deschisă miercuri, 1 noiembrie 2023, ora 18.00, va prezenta creații unicat ale artistei din colecțiile „Din natură”, „Dignity” si “The Flow”.
Maria Paltin este arhitect de profesie și este pasionată de bijuterii. A încercat diverse materiale și tehnici, până a descoperit porțelanul, de care s-a îndragostit iremediabil. Creațiile artistei sunt extrem de personale, ele vin dintr-o zonă a sentimentelor puternice, a trăirilor care lasă urme si care trebuie exteriorizate.

Pentru Maria Paltin, bijuteria contemporană exprimă mai laborios sentimentele creatorului. Purtătorul trebuie să înteleagă și să rezoneze cu conceputul, trebuie sa îl simtă și să și-l asume, fie că el vorbește despre frumos, urât, curaj sau visare.

Știind cât de la uzuale au devenit elementele de limbaj în societatea contemporană, facilitate de social media, de dorința de a exprima cât mai mult printr-o imagine, artista își asumă faptul că bijuteria contemporană poate transmite foarte mult și că ea trebuie folosită ca modalitate de a expune anumite valori și trăiri.

Maria Paltin trăieşte în Bucureşti şi, din anul 2019, creează bijuterie contemporană

https://www.facebook.com/MariaPaltinJewellery/

https://www.instagram.com/maria_paltin/