Un nou solo show semnat Andrei Tudoran începe joi 14 octombrie, la galeria AnnArt. Expoziția, Faking Perfection, este a doua personală a artistului la galeria bucureșteană, după Out of Memory din 2019.

Aproape în exclusivitate un pictor figurativ, Tudoran urmărește însă de această dată o configurație expozițională în tehnici diverse: pictură, desen și instalație. Cele 12 lucrări sunt de dată recentă, realizate în perioada 2020-2021 și includ, pe lângă lucrările în acril pe pânză, o instalatie incitantă, realizată în „falie” de pămant, cu iarbă naturală. 

Artistul aduce în prim-plan elemente ale unei reflecții asupra contextului prezent dominat de 
tehnologiile digitale, de abisul preferințelor personale, al saturației de alegeri, care coagulează o nouă realitate, divizată, fragmentară, compusă din bule individuale – toate semne ale alienării din era post-umană, post-creștină, post-internet, post-adevăr. 

Dislocarea formelor de comunicare, de consum, contextul pandemiei și criza capitalismului global conturează astfel o lume distopică, în tranziție spre noi expresii ale fabricării de identitate, într-o societate a controlului, în care noile mitologii personale și ideologiile cotidiene constituie un corpus de micro-narațiuni și micro-adevăruri – tot atâtea forme de dezagregare socială, politică și culturală ale prezentului. 

Absolvent al UNArte din București, și al Academiei de Arte Frumoase din Poznan, Polonia, Tudoran este în prezent lector universitar la secția de pictură, în cadrul UNArte București. Preocuparea sa principală este explorarea tensiunilor dintre tradiția culturală și mediul tehnologic contemporan care a democratizat generarea de imagine în întregul context social. A expus la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb, la Witte Gallery, Ulft, Olanda, și la Rivaa Gallery, New York, iar în 2020 la Muzeul Național de Artă al României. 

Faking Perfection se desfășoară în perioada 14 octombrie – 26 noiembrie 2021, în spațiul din str. Andrei Muresanu al galeriei AnnArt, cu intrare liberă, de luni până vineri între orele 13 – 19 și în prima sâmbătă a lunii, între orele 11 și 15. Întreg fondul de lucrări este disponibil pentru vânzare prin galeria AnnArt.