Expoziția OXIMORON// Cela și Costin Neamțu / Galeria9 / Clădirea Teatrului Sică Alexandrescu Brașov, intrare din str. Vlad Țepeș

Program vizitare:
Miercuri-joi 16:00-20:00
Vineri-duminică 16:00-18:00

“În toate demersurile mele, am căutat sa pastrez dialogul permanent între tradiție și modernitate.Caut sa pastrez echilibrul dintre a ,,pastra” si a ,,inova”. Inovația spectaculoasa în structura textila, mi-a deschis porțile unor prestigioase intalniri și concursuri internaționale. Aceasta inovație consta în combinarea tehnicii clasice a tesutului pe verticala, haute-lisse, cu ,,punctul de Putna”, inspirat din broderiile medievale moldovenesti. L-am ales, l-am multiplicat si l-am transformat in nodul esential al ,,zidirilor mele de lână”. (Cela Neamțu)

,Dincolo de studiul vizualității imaginii, prin logica continuă și posibilității ei de impact vizual care mă preocupă, încerc, în această expoziție, să relev și alte direcții de semnificații imagistice. Văzul uman este extrem de complex, implicând sentimente, gândire, realitate. Toate acestea, în vârtejul trăirilor noastre și nu numai aspectul fizic și de orientare în spațiu. Căutările, cercetările, rătăcirile, neliniștile mele de creativitate se găsesc doar în atelierul meu și în trăirile mele cotidiene. ” (Costin Neamțu)